Spion: Ford Focus fräschas upp

Det är dags för ett facelift för Ford Focus – och nu får den samma Aston Martin-inspirerade grill som lillebror Fiesta. Dessutom kommer en RS-version!

Vi är inte helt säkra på om detta är en ansiktslyft Ford Focus eller en "testmula" för en kommande Focus RS. Båda är dock under utveckling, och lanseras 2014 respektive 2015. Foto: SB Medien

När Ford uppdaterade Fiesta fick den "Aston Martin-inspirerad" grill. Snart får Focus och C-Max samma behandling.

Tre år efter premiären börjar det bli dags för en ansiktslyftning av Fords storsäljare Focus. Precis som för lillebror Fiesta får nya Focus en ny grill, som många tycker har samma designspråk som Aston Martin.

I närheten av dessa testbilar fanns också en maskerad C-Max – förmodligen får även den samma designspråk när den ansiktslyfts.

I samband med att den faceliftade versionen av Ford Focus når återförsäljarna planerar Ford också en uppföljare till värstingen Focus RS.

Förra generationen hade en turbofemma – som ursprungligen kom från Volvo – på 305 hästar. Tack vare en smart diffbroms klarade framhjulen av effekten på ett utmärkt sätt.

Den femcylindriga motorn är dock pensionerad och nästa generation av Focus RS får en 2,3-liters fyrcylindrig motor med turbo med ännu mer effekt: det ryktas om 350 hästkrafter.

Ansiktslyfta Ford Focus och C-Max lanseras 2014 medan toppmodellen Focus RS dröjer till 2015.

Jag tycker Ford har ett snyggt designspråk. Fortsätt så!
116
81