Är detta nya Hyundai Genesis Coupé?

Snart ska Hyundai presentera ett nytt sportbilskoncept, kallat ”HND-9” och vi håller förstås tummarna. Kan detta vara första smakprovet på nästa generation Genesis Coupé?
Annons

Är detta nya Hyundai Genesis Coupé?
Ser man på, utsträckt taklinje och något som ser ut som en halvkombilucka bak. Lägg därtill en lång motorhuv, V6-turbo, bakhjulsdrift och åttastegad automat. Låter som om nästa Genesis Coupé blir riktigt farlig! KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Ännu så länge bjuder Hyundai bara på två illustrationer, den riktiga konceptbilen får vi se när Seoul Motor Show slår upp portarna för publiken 28 mars.

Enligt Hyundai ska konceptbilen HND-9 representera en utvecklad form av den designfilosofi som vi hittills sett. Det spännande namnet HND-9 skulle kunna uttolkas som ”Hyundai Namyang Designs nionde konceptbil”, för det är nämligen koncept nummer nio från Hyundais design- och utvecklingscenter i Namyang, Sydkorea.

Spännande detaljer som de spektakulära dörrarna lär aldrig följa med till serieproduktion men vi kan ju hoppas på att den långa motorhuven och ”praktiska” takprofilen med halvkombilucka får följa med till den riktiga bilen – det som vi gissar är nästa generation Genesis Coupé.

Hyundai berättar också att drivlinan består av en 3,3-liters GDI-V6 (direktinsprutad) med åttaväxlad automatlåda och 370 hk. Toppeffekten indikerar att det är turbomatning.

Om nu Hyundai gör verklighet av konceptbilen HND-9 så kan vi misstänka att koncernbrodern Kia också får ta del av plattformen. När vi intervjuade Kias hyllade chefsdesigner Peter Schreyer på Parissalongen i höstas nämnde han att en sportcoupé och cabriolet står högt upp på önskelistan, men han ville inte berätta några detaljer mer än att ”diskussioner förs”.

Är detta nya Hyundai Genesis Coupé?
Nya Hyundai Coupé? Vi kan bara hålla tummarna och väntar på de riktiga bilderna från Seoul, 28 mars. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION
Annons
Annons
Rulla till toppen