Nya bilder läcker ut på Cadillac CTS

Andra generationen Cadillac CTS får ett rejält ansiktslyft, det kan vi se på de bilder som läckt ut. En annan nyhet är en kraftfull V6-motor med dubbla turboaggregat. Prestanda ligger i närheten av CTS-V, påstår GM. I bildgalleriet nedan har vi kompletterat med de nya bilder på CTS som läckte ut under måndagsnatten.
Annons

Nya bilder läcker ut på Cadillac CTS
Cadillac CTS skiftar karaktär efter det stora lyftet till årsmodell 2014. Är det till det bättre eller sämre? Det överlåter vi till er läsare att bedöma. Klicka på bilden för att hoppa till bildgalleriet.

När vi i höstas provkörde den helt nya Cadillac ATS blev vi imponerade, äntligen en riktigt glad överraskning. Och när vi nu tittar på de bilder som läckt ut på nätet av storebrors kommande ansiktslyft finns det ett tydligt släktskap.

Cadillac CTS skärper till designen ytterligare inför årsmodell 2014 och bilen skiftar karaktär. Om det är till det bättre eller sämre överlåter vi till er läsare att bedöma.

Några fakta från GM kring det stora lyftet för Cadillac CTS har vi inte ännu. Vårsalongen i New York öppnar för media idag tisdag, 26 mars, och då lär vi få mer kött på benen (eftermiddag, svensk tid).

Vad vi kan se från bilderna verkar Cadillac ha lyft kvalitetsnivån på inredningsmaterialen. Under helgen läckte de första bilderna ut och under måndagsnatten kom det ytterligare bilder på exteriören.

 

Vad GM däremot redan berättat om Cadillac CTS är att den blir först ut med den nya V6-motorn LF3 med dubbla turboaggregat (se videon upptill). Toppeffekten i ”Twin Turbo V6” är 420 hk, vridmomentet anges till 583 Nm och vi utgår från att turboaggregaten ger en rätt flack momentkurva.

Nya V6-motorn får åttastegad automatlåda som standard och accelerationen 0-60 mph (96 km/h) anges till 4,6 sekunder. Därmed får Cadillac CTS prestanda som inte ligger långt från den kompressormatade V8:an i CTS-V och betydligt bättre bensinförbrukning. På landsväg anges förbrukningen i nya Twin Turbo V6:an till 9,4 l/100 km men då ska vi ha i minnet att amerikanska körcykeln är tuffaren än den i EU.

Den befintliga 3,6-liters V6:an blev uppdaterad 2010 och bibehålls, däremot tillkommer den fyrcylindriga 2,0-liters turbon från lillebror ATS med 276 hk som nytt motoralternativ. Den nya Twin Turbo V6 lär få ett brett användningsområde, både Camaro och Corvette ryktas få detta motoralternativ liksom många av de större truckarna.

Uppdatering 27/3: Nu är Cadillac CTS helt officiell. Den ansiktslyfta modellen får förstås ta del av Cadillacs infotainmentsystem CUE, som debuterade i ATS. En 8-tumsskärm är standard medan en 12,3-tumsskärm finns som tillval, liksom ett högtalarsystem från Bose. Cadillac skryter också om att nya CTS är större än någonsin – men ändå 90 kilo lättare än konkurrenten BMW 528i.

Läser man pressmeddelandet extra noga framgår också att Cadillac erbjuder en motoriserad mugghållare. Äntligen!
 


Annons
Annons
Rulla till toppen