Subaru WRX Concept läcker ut – en ny STI?

Bilderna på Subaru WRX Concept har läckt ut på nätet. Den coupéliknande modellen har fyra dörrar vilket får oss fundersamma. Kan det vara en ny STI-modell från Subaru?

Subaru WRX Concept STI New York 2013

Det återstår att se vilka avsikter Subaru har med den här konceptbilen. Med lite annorlunda front och akter skulle bilen kunna bli en systermodell hos Toyota, ungefär som samarbetet BRZ/GT 86. Klicka på bilden för att hoppa till bildgalleriet.

Subaru har varit ovanligt flitiga senaste åren med flera spännande koncept och generationsskiften med klart förbättrade modeller. Och inte minst har Subaru slagit upp dörrarna till ett helt nytt segment med bakhjulsdrivna sportcoupén BRZ.

Kanske kan vi förvänta oss ännu fler roliga sportmodeller från Subaru. Franska "Le Blog Automobile" har nämligen läckt ut bilder på "La Subaru WRX Concept", den utlovade konceptbil som Subaru ska visa på New York International Auto Show i påskhelgen.

Så mycket detaljer får vi dock inte och från utsidan kan vi utläsa en fyrdörrars coupémodell med starkt sluttande och låg taklinje. Fronten anknyter till Subarus nuvarande designlinje och vi hittar välbekanta WRX/STI-attribut som den blå kulören, det markerade luftintaget på huven och de gullackerade bromsoken. Vad tror ni läsare – kan det här vara en ny STI-modell från Subaru?

Den här STI-modellen vill jag att Subaru sätter igång och serieproducerar!
301
5