Bäst och sämst enligt svenska bilägare

Suzuki har bäst driftsäkerhet och Mazda är bättre än Lexus. Samtidigt är ägarna till Hyundai och Kia allt mer missnöjda. Men vad tycker ägarna om ams-läsarnas favoritbilar - Volvo, Audi och BMW?

Suzuki är bäst och populära Kia får bottenbetyg, i auto motor & sports stora undersökning. Läs hela reportaget i nr 11/2013. I butik nu!

Läs hela reportaget i auto motor & sport nr 11, finns i butik nu!

Suzuki har bäst driftsäkerhet enligt de som betygsatt sin bil på vår hemsida www.automotorsport.se. Resultatet presenteras i det nya numret av auto motor & sport och gäller bilar som är högst fem år gamla. Det kommer ifrån vår unika databas där nästan 25 000 ägare har satt betyg på sina bilar.

Tidigare har Lexus fått bäst betyg i driftsäkerhet, men när resultaten för årsmodellerna mellan 2008–2012 summeras, tappar Lexus fem placeringar och blir bara sexa. Detta sedan Lexus ägarbetyg minskat från 96 till 93 på en 100-gradig skala. De märken som nu får högre ägarbetyg i problemfrihet efter Suzuki är Alfa, Mazda, Mitsubishi och Seat.

Hos VW-gruppen går både Seat och Skoda framåt i ägarundersökningen. Tekniken hos dessa två märken förefaller vara mer beprövad med bättre driftsäkerhet än koncernsyskonen Volkswagen och Audi som inte får lika höga ägarbetyg och står kvar på samma resultat från tidigare år.

En av de stora klättrarna är Renault. Nyligen fick Renault högt betyg i driftsäkerhet av den tyska bilorganisationen ADAC. Det goda resultatet speglas också i ams ägarbetyg där Renault står för ett av de största lyften kvalitetsmässigt.

Bland förlorarna finns Hyundai och Kia. Tendensen är tydlig för de båda koreanska tillverkarna som får ett sämre ägarbetyg i år än tidigare. Kia-ägarna tillhör de mest missnöjda av alla märken.  

En komplett lista över samtliga märken hittar du på nya numret av auto motor & sport.

auto motor & sport nummer 11-2013 finns i butik NU!

 

Oväntade resultat!
150
57