Officiellt: Gran Turismo 6 släpps i år

I slutet av året lanseras Gran Turismo 6, det nya bilspelet för Sony PlayStation 3 som utlovar superrealistiska miljöer, 33 banor och över 1.200 bilmodeller. Körkänslan blir förbättrad med en ny fysikmotor och Gran Turismo 6 ska gå att länka till mobilen och läsplattor.
Annons

 

Inte kan väl 70 miljoner spelare ha fel? Efter 15 år är bilspelet Gran Turismo inne på sin femte generation och totalt har det sålts 70 miljoner spel. Det har ryktats länge om uppföljaren Gran Turismo 6 och nu vet vi mer då Sony Computer Entertainment har gått ut med officiella uppgifter.

Om allt går som spelutvecklarna Polyphony Digitala planerat ska Gran Turismo 6 vara klart lagom till att jultomten får in önskelistorna. Och Sony lär inte acceptera några förseningar då lanseringen av Gran Turismo 6 är beroende av julförsäljningen.

Gran Turismo 5 har fått en del kritik för bristande körkänsla och förmodligen blir det bättring då Gran Turismo 6 får en ny ”fysikmotor”. Ytterligare 200 bilmodeller tillkommer utöver det tusental som redan finns i Gran Turismo 5 och antalet banor ökar till 33. Eftersom Sony är duktiga på att uppdatera Gran Turismo lär de siffrorna öka med tiden.

Grafiken behöver egentligen inte förbättras men Sony hävdar att man nu lagt ännu mera krut på omgivningens detaljer. I den officiella reklamvideon ovan ser vi till exempel den spektakulära miljön i staden Ronda, i södra Spanien, mycket naturtroget återgivet. Se även detaljrikedomen hos bilarna i bildgalleriet nedan.

När det är dags för lansering av Gran Turismo 6 mot slutet av året ska Sony också släppa appar för smarta mobiler och läsplattor, där spelarna kan diskutera sina bilar med andra tävlande. Som vanligt släpps Gran Turismo 6 exklusivt för Sony PlayStation 3 och går alltså inte att spela på PC eller andra plattformar. Nästa generation, Gran Turismo 7, blir sannolikt specialanpassad för Sonys kommande PlayStation 4. Mer om Gran Turismo kan du läsa hos våra förlagskollegor på spelsajten FZ (klicka för att hoppa dit).

Annons
Annons
Rulla till toppen