Alla tre Saab-cheferna släppta, men misstankarna kvarstår

De tre tidigare cheferna på Saab Automobile – Jan Åke Jonsson, Karl Lindström och Kristina Geers – har släppts och är inte längre anhållna. Men misstankarna om ekonomisk brottslighet kvarstår och utredningen fortsätter.

Saabs tidigare vd Jan-Åke Jonsson

Saabs tidigare vd Jan-Åke Jonsson säger sig vara lättad över att bli frisläppt, samtidigt som han är förvånad över misstankarna om ekonomiska brott.

Chefsåklagare Olof Sahlgren har förhört klart de tre tidigare cheferna på Saab - Jan Åke Jonsson (vd), Karl Lindström (finanschef) och Kristina Geers (chefsjurist). Förhören inleddes under måndagen och alla tre frihetsberövades. Men under tisdagen släpptes de tre.

I en intervju med P4 Väst, Sveriges Radio, säger chefsåklagare Olof Sahlgren, att misstankarna om brott kvarstår – men han vill inte gå in på om de misstankarna förstärkts under förhören. Däremot säger Olof Sahlgren till P4 Väst att misstankarna om brott kan omfatta fler än de tre som hittills förhörts.

Jan Åke Jonsson, Karl Lindström och Kristina Geers nekar samtliga till brott och säger via sina advokater att de är förvånade över misstankarna. Fortsättning följer och vi rapporterar när fler detaljer blir kända.

Jag tror att misstankarna om brott visar sig vara felaktiga - för alla tre!
145
198