Första intrycket av Mercedes CLA 45 AMG

Testchefen är i Tyskland för att köra två nya AMG-modeller: kompakta Mercedes A 45 och den snygga coupén CLA 45. Trycket i turbomotorn är riktigt imponerande!
Annons

Första intrycket av Mercedes CLA 45 AMG
Mercedes CLS har fått en lillebror i form av CLA. Den nya AMG-varianten har en turboladdad, fyrcylindrig motor på 360 hästar.
Första intrycket av Mercedes CLA 45 AMG
Testchefen är imponerad av interiören, och särskilt sportstolarna.

Hej Mikael, vad är det du kör?

”Just nu är det Mercedes CLA 45 AMG. Jag är fortfarande lite halvklurigt inställd till CLA-modellen och har inte riktigt bestämt mig om den är snygg eller inte. Men när AMG får sätta stora fälgar och andra detaljer på den blir den ju tuffare. CLA 45 är riktigt frän och det blir inte sämre när man kliver in. Sportstolarna är snygga att titta på och även sköna att sitta i.”

Hur är den att köra?

”Hittills har vi bara fått köra på väg och inte på bana, men jag märker att AMG har gjort något med styrningen jämfört med vanliga CLA. Än så länge kan jag inte riktigt sätta ord på det, men styrningen känns direktare och stadigare. Ska bli intressant att höra vad AMG-ingenjörerna gjort.”

”Turbofyran matar på riktigt bra! Den kan förstås inte låta som de stora, feta V8:orna som man annars är bortskämd med från AMG-bilarna. Men de har gjort vad de har kunnat, och avgasbluddret finns där. Bitvis känns det som det brukar i en AMG vilket är trevligt. Andra stunder känns det som den turbofyra det är, och då låter det inte riktigt bra.”

När får vi läsa mer om CLA 45 AMG?

”I nästa nummer av auto motor & sport. Just nu är vi på väg till en helt ny bana strax utanför Hannover. Den är över fyra kilometer lång, invigdes alldeles nyss och ska vara inspirerad av Nürburgring. Det blir kul att sätta chassit på prov där!”

Mercedes A 45 AMG kostar 469.900 kronor, CLA 45 AMG kostar 499.900 kronor. Premiär blir i juli.

Annons
Annons
Rulla till toppen