Loeb krossade allt motstånd uppför Pikes Peak

Sébastien Loeb hade en enorm press på sig inför årets backtävling uppför Pikes Peak men som alltid levererade han. Tiden 8:13,9 uppför det 4.300 meter höga berget är en enorm prestation och det nya rekordet lär stå sig i många år – kanske för evigt?

 

Till och med Sébastien Loeb – känd för sin kyla – var lite svettig i pannan inför årets race uppför Pikes Peak i Klippiga bergen. Peugeot har satsat enorma pengar för upprepa Ari Vatanens succé 1988 med sin Peugeot 405 T16. Pressen blev inte mindre på Sébastien Loeb efter nya rykten i veckan om Peugeots ekonomiska bekymmer – man var helt enkelt i desperat behov av positiva nyheter i det pressade läget.

Men som alltid levererade Sébastien Loeb när det verkligen gällde och attackerade för fullt uppför Pikes Peak:

"I början kände jag en del press eftersom jag vet hur mycket arbete som Peugeot och deras partners satsat. Nu, efter all träning, var det bara upp till mig och jag måste prestera," sa Loeb och fortsatte:

"Jag är verkligen glad att det till slut blev ett så bra lopp. Jag förväntade mig inget bättre än 8:15 så att kunna köra 8:13 var helt fantastiskt. Före start hade jag inte bestämt mig för om jag skulle attackera fullt  eller om jag skulle köra försiktigare för att säkra vinsten. Men nu blev det så att jag körde för fullt."

Trots "maximum attack" var det ett till synes odramatiskt lopp som Sébastien Loeb körde uppför det 4.300 meter höga Pikes Peak. Bilen gick perfekt och under den månad som Peugeots team befunnit sig i USA har man inte haft några fel alls på deras specialbyggda Peugeot 208 T16 Pikes Peak.

Sébastian Loeb krossade därmed fullständigt fjolårsrekordet då Rhys Millen körde sin Hyundai Genesis Coupé på 9:46. Men även Rhys Millen slog sitt eget rekord och kom tvåa i år med 9:02. Målet är att nästa år komma ner under nio minuter.

"Det här året körde vi för andraplatsen, det måste jag ärligt medge," sa Rhys Millen. "Jag visste att jag inte skulle ha en chans att slå Loebs tid så jag bestämde mig för att inte ta några risker. Den här gången var Peugeot Sport och Loeb helt oslagbara, tiden de satte är helt otrolig. Kan den någonsin överträffas? Kanske inte…" avslutade Millen.

Sébastian Loeb har gjort årets prestation på en motortävling!
396
17