Toyotas kupp: GT 86 som polisbil

Toyota bjuder på en rolig överraskning: en GT 86 som polisbil! "Responsen har varit fantastisk", säger Toyotas pr-chef.

Toyota vill hjälpa polisen att locka in folk till spontana pratstunder med en GT 86.

Precis som många andra biltillverkare finns Toyota på plats under Almedalsveckan, bland annat för att visa upp en bränslecellsbil som enbart släpper ut vattenånga. Men det finns också en överraskning i montern, i form av en polismålad GT 86 – något som uppmärksammades på vårt systerforum Zatzy.

"Sedan ett antal år tillbaka har vi haft ett trevligt samarbete med polisen i Almedalen. När man ser en polisbil tänker de flesta att 'nu har det hänt något', eller så har man själv gjort något, som att köra för fort. Ibland kan det vara lite svårt att gå fram och prata med polisen", säger Bengt Dahlström, pr-chef för Toyota i Sverige.

För två år sedan visade Toyota upp en polis-IQ, som fungerade som "dörröppnare" – många vågade sig fram för att ställa frågor och provsitta.

"Det kan inte ha funnits något föremål som blev mer plåtat. Plötsligt kunde besökarna komma fram och prata med polisen om viktiga ämnen", säger Bengt Dahlström.

"Därför fortsätter vi nu traditionen med GT 86 som polisbil. Enligt polisen har det redan kommit fram flera hundra personer för att bli plåtade med bilen."

Bengt Dahlström poängterar dock att vi inte kommer få se Toyota GT 86 som "riktig" polisbil ute på vägarna – GT 86:an fungerar enbart som ögonöppnare i Almedalen.

"Men responsen har varit fantastisk, folk kommer i klungor och tycker det är jättekul", säger han.

Läs också: Polisen beställer 50 stycken VW Passat
Läs också: Polisen svarar på läsarnas frågor
Vi granskar: Så får polisen köra – och inte köra
Vi granskar: Polisen krockar – för dina skattepengar

Jag tycker det var en rolig idé att göra om Toyota GT 86 till polisbil!
663
1104