Spion: Subaru Legacy – snygg igen?

Subaru Legacy är kanske inte klassens snygging – men nu blir det ändring. Just nu testar Subaru nästa generation Legacy, som får läcker coupédesign och hybriddrift.

Nästa upplaga av Subaru Legacy var fortfarande kraftigt maskerad när den testades mot konkurrenterna. Premiär blir 2015. Foto: SB Medien

Det är bara tre år sedan Subaru lanserade femte generationen Legacy, men testerna av uppföljaren pågår redan nu. Vår spionfotograf har fångat bilen i Michigan när den testades tillsammans med en Audi Allroad och en Infiniti G37x.

Det handlar alltså om en helt ny Legacy som ska lanseras 2015. Den nuvarande modellen har fått en del kritik, bland annat från er läsare här i kommentarsfälten, för att designen inte alls är lika snygg som hos förra modellen. Nu blir det ändring.

Fronten blir aggressivare med strömlinjeformade strålkastare och en mer aerodynamisk form. Bilderna visar sedanversionen, och den får en utdragen coupélinje med lite Volkswagen CC-vibbar. Över huvud taget hämtar nya Subaru Legacy flera designdetaljer från WRX Concept som visades upp på New York-salongen.

Subaru fortsätter förstås med märkets typiska fyrhjulsdrift även i nya Legacy, men en nyhet är att märket nu ger sig in i hybridklassen. Nästa Subaru Legacy ska lanseras med ett egenutvecklat hybridsystem, tillsammans med automatlåda och fyrhjulsdrift.

Läckra Subaru WRX Concept lånar ut en del designelement till storebror Legacy.

Jag tycker Subaru är på rätt väg – fortsätt så!
183
286