Citroën DS3 Racing blir cabriolet

På bilfestivalen Goodwood Festival of Speed ska Citroën visa upp en rolig specialversion av DS3 Racing. Den lånar tygtaket från DS3 Cabrio.
Annons

Citroën DS3 Racing blir cabriolet
Gott om plats för racinghjälmen när du kör på bana i Citroën DS3 Cabrio Racing.

Strax efter att Citroën lanserade DS3 kom också toppversionen DS3 Racing, med en turboladdad 1,6-litersmotor. Däremot dröjde det till hösten 2012 innan Citroën också visade upp en cabrioletversion av DS3, med nedfällbart tygtak.

Inför Goodwood Festival of Speed planerar Citroën också att slå ihop de båda modellerna och visa upp nya DS3 Cabrio Racing. Än så länge är det en konceptbil som bara finns i ett exemplar, men mycket talar för att bilen sätts i produktion om publiken gillar vad de ser.

Jämfört med DS3 Racing är viktökningen för cabrioletversionen bara 25 kilo, eftersom takbågarna fortfarande sitter kvar. DS3 Cabrio Racing får 19-tumsfälgar och exklusiv stolsklädsel i ”armbandsdesign” för sportstolarna.

Den som vill titta närmare på Citroën DS3 Cabrio Racing kan bege sig antingen till Goodwood Festival of Speed den 12–14 juli, eller till Frankfurtsalongen i september.

Annons
Annons
Rulla till toppen