Jaguar Project 7 – en läckrare F-Type

Jaguar visar upp den snygga konceptbilen Project 7 på årets Goodwood Festival of Speed. Roadstern har gjorts om till en Speedster och V8-motorn får ännu mer effekt. Lyssna på årets mest välljudande bil här!

Jaguar F-Type Speedster, eller Project 7 som den egentligen heter, får läckra 20-tumsfälgar med kolfiberinlägg och 55 extra hästkrafter i V8-motorn. Har du vägarna förbi Goodwood Festival of Speed kan du uppleva den live.

Jaguar avslöjade i början av veckan att en ny version av F-Type skulle visas upp på Goodwood Festival of Speed. Det började ryktas om F-Type Coupé, men nu vet vi att det är Jaguar Project 7 som ska visas upp på bilfestivalen i södra England.

Jaguar Project 7 är i princip en F-Type Speedster där designinspirationen kommer från racerbilen D-Type från 1950-talet.

"Project 7 är en ensitsig sportbil baserad på F-Type, med en racinginspirerad form som designers drömmer om. Den har ett syfte: att köras snabbt och att njutas. Jaguars sportbilar är kända för fantastiska prestanda och enkel design. Project 7 fångar in det i sin renaste form", säger Ian Callum, designchef för Jaguar.

Tygtaket från F-Type är borttaget samtidigt som vindrutan kortats ned. Project 7 får också den typiska "bubblan" bakom föraren, som är typisk för speedsterbilar. Jaguar Project 7 får flera detaljer i kolfiber, bland annat frontsplittern, sidokjolarna, diffusorn och den fasta bakspoilern som vinklats 14 grader.

Även interiören har fått en översyn. Läderklädseln har fått sömmar i diamantmönster och de båda stolarna har bytts ut mot en enda skalstol som är placerad tre centimeter längre ned. Specialversionen har också fått kolfiberinlägg på mittkonsolen och på växelväljaren samt en hjälmhållare där passagerarstolen tidigare var placerad.

V8-motorn med kompressor på 5,0 liter som sitter i toppversionen av Jaguar F-Type har fått 55 extra hästkrafter och ytterligare 55 Nm, vilket innebär totalt 550 hästar och 680 Nm. 0–100 km/h ska gå på 4,1 sekunder och toppfarten blir 299 km/h.

Det återstår att se om Jaguar sätter Project 7 i serieproduktion. Först ska den alltså visas upp på Goodwood Festival of Speed där Mike Cross, som är chefsingenjör på Jaguar, ska köra den i årets hillclimb. Om åskådarna gillar vad de ser kan Jaguar eventuellt ge grönt ljus för serietillverkning.

• Lyssna på välljudet i filmen nedan, och kolla sedan in Jaguars snygga pressbilder i albumet!
 

Jag älskar Jaguar F-Type!
201
12