Spion: Just nu på Ringen – Jaguars kombibomb!

Jaguar har börjat mata varv runt Ringen med sin superkombi för att säkerställa dess kompetens.
Annons

Spion: Just nu på Ringen - Jaguars kombibomb!
Jaguar spottar ur sig allt fler V8-vrålande prestandabilar.

Vi har precis fått en direktrapport från Nürburgrings norslinga där biltillverkarna är ivriga med att testa nya prestandamodeller. Nu under morgonen har Jaguar släppt ut den snabbaste XF-kombin någonsin.

En försiktigt maskerad och väldigt snabb Jaguar XFR-S Sportbrake flänger just nu runt det gröna helvetet. De stora luftintagen i fronten, kaxiga fälgarna, enorma bromsoken och fyra avgaspiporna avslöjar tydligt att detta är Jaguars nya superkombi.

Jaguars XFR-S visades för första gången på bilsalongen i Los Angeles 2012, men det verkar som att Sportbrake XFR-S kommer att lanseras som 2014 års modell. Motorn förväntas bli densamma som i sedanen, det vill säga en kompressormatad V8 på fem liter och 550 hästkrafter.

Det här kan bli ett mycket intressant och charmigt alternativ till Audi RS 6 Avant och Mercedes E 63 AMG för den som gillar kombi med extra krut! Och med tanke på hur den kompressormatade V8:an låter i Jaguars övriga bilar så är vi övertygade om att XFR-S Sportbrake kommer att ta över ljudtronen från E63 som nu har blivit turbotystad.

Annons
Annons
Rulla till toppen