Bildläcka: Här är nya BMW i3

Några dagar före den officiella premiären har de första bilderna på nya BMW i3 läckt ut på nätet. Kan du tänka dig att köpa en eldriven BMW?

För första gången får vi en ordentlig titt på hur nya BMW i3 ser ut interiörmässigt. Klicka för att se fler bilder hos Autoblog.nl.

Tanken var att BMW skulle visa upp den nya, eldrivna småbilen i3 på måndag den 29 juli med separata lanseringsevents i London, New York och Beijing – men holländska Autoblog hade andra planer. Nu ligger de första bilderna ute på nätet.

Som vi kan se är det inte mycket som skiljer produktionsversionen från konceptbilen som BMW visade upp för två år sedan. Bakdörrarna öppnas i bakkant för att förenkla insteget på trånga parkeringsplatser. En annan udda detalj är de höga och smala däcken, som ska förbättra räckvidden.

Bilderna ger oss också en första titt på interiören. Även om vi känner igen vissa detaljer är det mesta helt nytt. BMW i3 får den nya, tryckkänsliga iDrive-kontrollen, en tvåekrad ratt, en skärm framför föraren istället för analoga instrument samt växelspak på rattstången.

BMW ir har en elmotor på 170 hästar och ett litiumjonbatteri som ger en räckvidd på mellan 13 och 16 mil. Som tillval finns en "räckviddsförlängare" i form av en tvåcylindrig bensinmotor, som gör att bilen kan ta sig 29 mil.

Nya i3 blir först ut i BMW:s nya i-serie där alla modeller är helt eller delvis eldrivna. BMW släpper fler detaljer och bilder på nya i3 inom kort, och i september dyker i3 också upp på bilsalongen i Frankfurt. Senare lanserar BMW också sportbilen i8.

Läs också: Så mycket kostar BMW i3

Klicka för att se fler bilder hos Autoblog.nl.

Jag skulle kunna tänka mig att köpa en BMW i3!
239
122