Land Rover kan lansera nya RS-modeller

Tycker du inte att nya Range Rover Sport lever upp till namnet? Just nu utvecklas en ny prestandamodell med 550 hästar – se upp, Porsche Cayenne!

Land Rover planerar två nya, sportiga toppversioner: Range Rover Sport RS och Evoque RS.

Land Rover har precis visat upp en ny generation Range Rover Sport, som är en direkt konkurrent till BMW X5 och Porsche Cayenne. Med hjälp av en ordentlig bantningskur på omkring 400 kilo var förväntningarna högt ställda.

De första provkörningsrapporterna har varit positiva, men för de som ändå tycker att Porsche Cayenne är roligare att köra kommer snart två nya RS-modeller till Range Rover Evoque och Range Rover Sport.

Först ut blir Evoque RS, som får en trimmad version av turbomotorn på 2,0 liter. Effekten hamnar på 300 hästkrafter och designen blir ändå relativt återhållsam – RS-versionen ska märkas ut med större fälgar, bredare hjulhus och sidokjolar.

Ett steg upp hamnar nya Range Rover Sport RS som får samma kompressor-V8 som också sitter i XKR-S, XFR-S och XJR. Den ger 550 hästkrafter och ska kapa 0–100-tiden till 4,5 sekunder.

Range Rover Sport RS får en ny front med större luftintag samt större bromsar.

Exakt när Land Rover ska visa upp de nya RS-modellerna är oklart, men gissningsvis finns något nytt att visa upp på bilsalongen i Frankfurt i höst eller i Genève våren 2014.

RS-modeller till Range Rover Sport och Evoque – det tycker jag låter som en kul idé!
193
18