Toyota Hybrid R – ny, sportig hybridmodell?

Nu har vi fått tredje bilden av konceptbilen Toyota Hybrid R – och visst är det en Yaris. "Över 400 hk" utlovar Toyota och de kommer från en förbränningsmotor samt två elmotorer.

Toyota Hybrid R Yaris Frankfurt 2013

Den tredje bilden som Toyota släppt visar att konceptbilen är en Yaris. Sammanlagda toppeffekt från de tre motorerna är över 400 hk, utlovar Toyota. Kan bli intressant i en liten Yaris! KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Toyota var som bekant tidigt ute med hybridtekniken och är nu inne på tredje generationen Prius. Hybridtekniken har också letat sig in i resten av modellprogrammet, bland annat i Yaris och Auris. Nu bekräftar Toyota att en spännande nyhet kommer dyka upp på årets upplaga av bilsalongen i Frankfurt i september: Toyota Hybrid R Concept.

Först fick vi bara en bild på logotypen till Hybrid R Concept, sen kom ett mörkt foto på exteriören. Uppenbarligen var det fronten på en Toyota Yaris, dock med tuffare design än vi är vana vid. Toyota berättade att konceptbilen Hybrid R Concept ska få en toppeffekt på "mer än 400 hk" samt teknik från sportvagnsracern man körde 24-timmars på Le Mans i juni. Hybridtekniken ska ha två lägen – för banan eller landsväg.

Senaste bidraget från Toyota kom i helgen, och nu kan vi se bilen i sin helhet. Som vi gissade får Toyota Hybrid R Concept fyrhjulsdrift med hjälp av en 1,6-liters bensinmotor och två elmotorer. Den kombinerade toppeffekten hos de tre motorerna är över 400 hk hos Hybrid R Concept. Någon typ av batteripaket har förmodligen bilen men Hybrid R får också stora kondensatorer som kan lagra relativt mycket energi och snabbt leverera den till elmotorerna. Kondensatorer har också fördelen att vara ganska lätta.

Jag tror att hybridtekniken passar perfekt i en sportbil.
317
26