Tredje bilden på Toyota Yaris Hybrid

Nu har vi fått tredje bilden av konceptbilen Toyota Hybrid R – och visst är det en Yaris. "Över 400 hk" utlovar Toyota och de kommer från en förbränningsmotor samt två elmotorer.
Annons

Tredje bilden på Toyota Yaris Hybrid
Den tredje bilden som Toyota släppt visar att konceptbilen är en Yaris. Sammanlagda toppeffekt från de tre motorerna är över 400 hk, utlovar Toyota. Kan bli intressant i en liten Yaris! KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Toyota var som bekant tidigt ute med hybridtekniken och är nu inne på tredje generationen Prius. Hybridtekniken har också letat sig in i resten av modellprogrammet, bland annat i Yaris och Auris. Nu bekräftar Toyota att en spännande nyhet kommer dyka upp på årets upplaga av bilsalongen i Frankfurt i september: Toyota Hybrid R Concept.

Först fick vi bara en bild på logotypen till Hybrid R Concept, sen kom ett mörkt foto på exteriören. Uppenbarligen var det fronten på en Toyota Yaris, dock med tuffare design än vi är vana vid. Toyota berättade att konceptbilen Hybrid R Concept ska få en toppeffekt på ”mer än 400 hk” samt teknik från sportvagnsracern man körde 24-timmars på Le Mans i juni. Hybridtekniken ska ha två lägen – för banan eller landsväg.

Senaste bidraget från Toyota kom i helgen, och nu kan vi se bilen i sin helhet. Som vi gissade får Toyota Hybrid R Concept fyrhjulsdrift med hjälp av en 1,6-liters bensinmotor och två elmotorer. Den kombinerade toppeffekten hos de tre motorerna är över 400 hk hos Hybrid R Concept. Någon typ av batteripaket har förmodligen bilen men Hybrid R får också stora kondensatorer som kan lagra relativt mycket energi och snabbt leverera den till elmotorerna. Kondensatorer har också fördelen att vara ganska lätta.

Annons
Annons
Rulla till toppen