Hondan som ska locka svenska köpare

På bilsalongen i Frankfurt visar Honda upp en ny kombiversion av Civic. Den blir rymligare än Volkswagen Golf och är utvecklad i Europa – vad tycks?
Annons

Hondan som ska locka svenska köpare
Honda Civic Tourer har något som kallas ”Magic Seats System”, som ska öka flexibiliteten – stolsdynorna i baksätet kan fällas upp för att förenkla lastningen av långa prylar. De bakre dörrhandtagen är ”gömda” som på Alfa Romeo 156.
Hondan som ska locka svenska köpare
Honda passar också på att lansera ADS – Adaptive Damper System, som anpassar dämparna efter körförhållandena.

De svenska bilköparna hungrar alltid efter kombimodeller och här kommer ännu en: Honda lanserar den nya kombiversionen av Civic. Vi fick en försmak av designen redan på Genèvesalongen i form av en konceptbil.

Honda har sedan några år bytt namn på kombimodellerna i programmet från Aerodeck till Tourer. Nykomlingen heter alltså Civic Tourer och visas upp på Frankfurtsalongen i september.

”Vid en första anblick syns det tydligt att Civic Tourer inte ser ut som andra kombibilar. De bilar som lanserats nyligen tenderar att följa ett liknande designspråk. Civic Tourer har en annorlunda balans och attraktion”, säger Adrian Killham, projektledare för Honda Civic Tourer.

Modellen baseras förstås på femdörrarsversionen av Civic, men kombimodellen är 23,5 centimeter längre. Bagageutrymmet är 624 liter stort (1.668 liter med baksätet nedfällt). Det är större än Volkswagen Golf Sportscombi (605 respektive 1.620 liter).

Honda Civic Tourer ska byggas i Storbritannien och börjar säljas tidigt 2014 med två motoralternativ: en 1,6-litersdiesel på 120 hästar eller en 1,8-liters bensinmotor med 142 hästar.

Se alla bilder i galleriet
 

Annons
Annons
Rulla till toppen