Spyker hoppas på nya B6 Venator Spyder

Spyker visar upp nya B6 Venator Spyder – en "exotisk sportbil" med läckra flygdetaljer. Men lanseringen hotas av att Victor Muller fortfarande inte hittat någon finansiär.

Spyker B6 Venator Spyder ska inte locka med hög effekt och vilda prestanda, utan med läcker design och flera tillbakablickar till Spykers förflutna i flygbranschen. Klicka för att se fler bilder.

Holländska Spyker har fått ekonomiska problem och Victor Muller är återigen på jakt efter finansiärer. Men trots det visar företaget upp en öppen version av B6 Venator på den exklusiva bilutställningen i Pebble Beach.

Precis som resten av Spykermodellerna är B6 Venator Spyder handbyggd och bilen ska utstråla "arv, design, prestanda och exklusivitet".

Spyker är också ivriga att visa upp sitt flygarv. Exteriören bjuder på "led-strålkastare i 3D-utförande" baktill som ska likna jetmotorer på stridsflygplan och 19-tumsfälgar som går under namnet "Turbofan".

Startknappen på mittkonsolen döljs av ett rött skyddslock och hela instrumentpanelen lyser upp för en "pre-flight check" – även detta för att knyta an till företagets förflutna.

Spyker B6 Venator Spyder har en V6-motor på 375 hästkrafter, en 6-stegad automatlåda och kolfiberkaross. Tjänstevikten ligger på under 1.400 kilo. Bilen ska lanseras sent 2014 i Europa och tidigt 2015 i USA – förutsatt att Spyker får ordning på finanserna.

Säga vad man vill om Spyker och Saab, men nya B6 Venator Spyder är faktiskt riktigt läcker!
320
80