Biltemas ledning avgår – ännu en gång

Olof Fransson, vd för Biltema, och styrelseordförande Thomas Landin har avgått med omedelbar verkan. Mellan 2002–2004 bytte Biltema vd fem gånger. Biltema står inför en kraftfull expansion i Sverige och planen är att öka antalet varuhus från 31 till ett 70-tal.

Biltema vd Olof Fransson 2013 styrelseorförande Thomas Landin

Biltemas vd Olof Fransson har slutat med omedelbar verkan tillsammans med styrelseorförande Thomas Landin. På torsdag ska Biltema presentera nya chefer.

Biltemas senaste vd, Olof Fransson, tillträdde sin tjänst i september 2011 men i tisdags meddelades att han och styrelseorförande Thomas Landin slutar med omedelbar verkan. Några skäl till att ledningen slutar har inte angetts.

Till DI.se säger Thomas Landin att avgången kan verka dramatisk men så är inte fallet:

"Det kan låta lite dramatiskt, men det är inte konstigare än att vi inte riktigt är överens om den framtida utvecklingen", säger Thomas Landin till DI.se.

Biltemas varuhus har övergått från franchiseägande till att återigen vara helägda av koncernens grundare Sten Åke Lindholm. Planen är att expandera kraftfullt de närmaste åren, fram till 2016 ska det öppnas 66 nya varuhus i Norden varav 39 i Sverige. Idag finns det 31 Biltema-varuhus i Sverige, 102 i Norden. Huvudkontoret finns i Helsingborg.

Sten Åke Lindholm startade ett postorderföretag för bilreservdelar i Linköping 1963, endast 22 år gammal. Verksamheten växte och i slutet på 70-talet öppnades det första varuhuset i Linköping. Biltema firar alltså 50-årsjubileum i år och koncernens värde är uppskattat att ligga kring åtta miljarder kronor.

Sten Åke Lindholm slutade som vd för Biltema år 2000. Sedan dess har det varit många chefsbyten, under perioden 2002–2004 hade Biltema fem olika vd. På torsdag, 22:e augusti, ska Biltema presentera ny vd och styrelseordförande.

 

Bakgrund, fördjupning: Affärsvärlden, "Reservdelsmiljadären"

Priserna är bra hos Biltema, jag handlar där flera gånger per år.
226
67