Mercedes B 63 S – fetare blir det inte

Letar du efter maximal "flytta-på-dig-faktor" i vänsterfilen? Här är din nya bil: en sexhjulig Mercedes med 700 hästar och 960 Nm.
Annons

Mercedes B 63 S – fetare blir det inte
Vad är det som väger nästan fyra ton och som förmodligen alltid får fri väg i vänsterfilen? Jo, Brabus B 63 S 6×6, förstås.

Reaktionerna när Mercedes lanserade G 63 AMG 6×6 lät inte vänta på sig. De flesta läsare var överens om att detta är något av det absolut maffigaste som Mercedes någonsin byggt.

Tanken är alltså att ta dinosaurien Mercedes G-klass, som lanserades på 1970-talet, och lägga till ett hjulpar för de där trixiga situationerna när fyrhjulsdrift helt enkelt inte räcker till.

Mercedes B 63 S – fetare blir det inte
Kommandobryggan ger bra överblick – Mercedes G 63 AMG 6×6 har en markfrigång på 46 centimeter.

Brabus tar det hela till en ny nivå med B 63 S. Mercedestunaren har lagt till en frontspoiler, hjulhus och ett ”motorhuvsscoop” i kolfiber, mörktonade xenonstrålkastare, hasplåt och led-strålkastare.

Men den största förändringen har skett udner huven. V8-motorn på 5,5 liter har skrämts upp till 700 hästar (upp från löjliga 544 hästar i standardversionen av G 63 AMG 6×6). Vridmomentet ligger på 960 Nm (jämfört med 700 Nm).

Bilen (eller kanske ”varelsen”?) accelererar till 100 km/h på 7,4 sekunder vilket måste klassas som mycket imponerande för något som i princip är ett militärfordon. Toppfarten är dock begränsad till 160 km/h.

Annons
Annons
Rulla till toppen