Spion: Honda Civic Type-R kan få automatlåda

Nästa generation Honda Civic Type-R blir hysteriskt rolig – åtminstone om vi får tro Honda själva. Den nya utmanaren i GTI-klassen kan också få dubbelkopplingslåda. Lyssna på motorljudet här!

Just nu testkör Honda nästa generationen Civic Type R på Nürburgring.

En stor nyhet är att modellen för första gången får en turbomotor, när tidigare modeller haft en konventionell sugmotor. Honda Civic Type R som lanseras någon gång under andra halvåret 2014 får högre effekt än någon annan Type R-modell innan.

Effektsiffran ligger enligt vad ams erfar på över 270 hästkrafter och det utan hjälp av fyrhjulsdrift för att få ned kraften i backen.

Enligt Hondas Europachef, Namabu Nishimabe, närmar sig testbilen nu de bästa varvtiderna satta för framhjulsdrivna bilar på Nürburgring, vilket bekräftar att Honda utmanar Renault Mégane RS på allvar om att bli snabbast bland de framhjulsdrivna GTI-bilarna på Ringen.

I filmen ovan är det svårt att avgöra om bilen har manuell låda eller automatlåda, men avgaspuffarna och de snabba växlingarna tyder på att Civic Type R eventuellt kan få en dubbelkopplingslåda. Om Honda Civic Type R får automatlåda hakar den på samma trend som exempelvis Renault Clio RS och Porsche 911 GT3, som båda erbjuds med enbart dubbelkopplingslåda.

Honda Civic Type R dyker upp i bilhallarna sent 2014.

Foto: SB Medien

Jag tycker absolut en rolig GTI-bil ska ha dubbelkopplingslåda.
79
70