Film: Monstertruck dödar minst åtta i publiken

En uppvisning med monstertruck i Chihuahua, Mexico, slutade i tragedi. Av okänd anledning for monstertrucken ut i publiken och minst åtta personer omkom, över 40 skadade fördes till sjukhus. Vi vill varna för otäcka bilder.
Annons

 

Att man måste ha en hög säkerhetsnivå vid uppvisningar med monstertruckar inser alla. Om något skulle gå fel är det väldiga krafter som släpps loss i en fem ton tung bil med jättedäck och mycket kraftfull motor.

Som vi kan se i videon här ovan fanns det inga ordentliga avspärrningar intill själva platsen för uppvisningen ”Extremo Aeroshow” i Chihuahua, Mexico. Efter ett hopp över personbilar låter det som om gasreglaget fastnar och monstertrucken kör rakt ut i publiken. Enligt vittnen på plats var föraren medvetslös och kan ha svimmat efter att ha slagit huvudet i hoppet. Olyckan skedde vid 19-tiden, lördag kväll. Totalt fanns det 3.500 personer i publiken.

Enligt de första uppgifterna under söndagen har minst åtta människor dött, varav ett barn. Ett 80-tal personer i publiken blev skadade och 46 av dessa vårdas på sjukhus. Dödssiffran kan stiga, enligt vissa källor har 13 personer avlidit. Det finns fler videofilmer på YouTube som visar mycket otäcka scener direkt efter olyckan men vi har valt att inte visa dessa.

 

Källa: ABC News, ”Mexican Monster Truck Wreck Kills 8, Hurts Dozens”

   

Annons
Annons
Rulla till toppen