Här byggs McLaren P1

Nu har tillverkningen av kundbilarna börjat hos McLaren. Se bilderna på när en av vår tids mest kompetenta sportbilar tar form.

61 personer ansvarar för att varje McLaren P1 motsvarar kundernas förväntningar.

I september började McLaren bygga nya superduperbilen P1. Om allt går enligt plan ska de första bilarna nå sina förhoppningsvis lyckliga köpare innan årsskiftet. Kan tyckas på tiden eftersom McLaren började att ta upp beställningar för bilen på Paris bilsalong år 2012.

På de här bilderna ser vi de absolut första bilarna ta form i McLarens fabrik i engelska Woking. Jay Leno besökte nyligen fabriken och fick så klart en provtur. Den lyckosten.

Endast 375 bilar kommer att byggas, så det blir ingen vanlig syn på våra vägar. Byggtakten är satt till en bil per dag. Varje bil byggs i en tiostegsmetod av 61 tekniker. McLaren P1 sägs bli den första fullvärdiga uppföljaren till legendariska F1. Och McLaren-chefen Ron Dennis skräder inte orden om dess förträfflighet. Enligt honom ska P1 varva Nürburgrings nordslinga på under sju minuter.

McLaren P1 har en hybriddrivlina som ska ge totalt 916 hästkrafter och 900 Nm i vridmoment. Bilen väger bara 1.400 kg. Hur den står sig mot LaFerrari och Porsche 918 Spyder kan vi ännu bara spekulera om, men det kommer med all sannolikhet att bli kraftkampernas hittills mest prestigefyllda match.

Se när McLaren P1 provkörs i Sverige här!

Den kommer att vara lika banbrytande som McLaren F1!
60
23