Porscheköparna lägger mest pengar på tillval

Att ta sig igenom tillvalslistorna är ett heldagsprojekt – och ofta är utrustningen svindyr. De här bilköparna kryssar i de dyraste rutorna.

Den genomsnittliga Porsche Cayenne-köparen lägger över 100.000 kronor på tillval.

Att ta sig igenom tillvalslistorna till en del bilmodeller kan vara ett heldagsprojekt. En favorit är de läderklädda ventilationsutblåsen i Porsche Panamera som kostar 28.200 kronor. Även Mercedes brukar ta bra betalt för tillvalen – för några veckor sedan utmanade vi läsarna om att bygga ihop en riktigt dyr S-klass.

Brittiska HPI Spec Check har tagit fram siffror för hur mycket pengar olika bilköpare spenderar på tillvalen. Den genomsnittliga Porsche Cayenne-köparen kryssar i tillval för 110.000 kronor – lika mycket som en ny Dacia Duster.

Efter Porsche Cayenne kommer BMW X5, där köparna lägger 87.000 kronor på tillval. Även köparna som väljer Mercedes SLK, Audi R8 och Audi A8 spenderar en hel del pengar i tillvalslistan. Miniköparna lägger över 30.000 kronor på tillval – relativt mycket på en bil som är betydligt billigare än den genomsnittliga BMW- eller Mercedesmodellen.

"När tekniken i bilarna blir allt mer avancerad blir det viktigare att ha rätt utrustning för att bilen ska vara attraktiv när den säljs", säger Phil Peace på HPI.

Jag tycker det är mycket viktigare med roliga tillval än en stark motor.
161
349