Ford Mustang – nya generationen avslöjad

Ritningarna på nästa generation Ford Mustang, med årsmodell 2015, har läckt ut och nu finns det datorillustrationer på muskelbilen. Jämför vi med spionbilderna ser illustrationerna ut att ha träffat mitt i prick. Är det här en Mustang du skulle vilja ha?

Ford Mustang MY2015

Diskussionsforumet "Mustang6G.com" hävdar att signaturen "Chazcron" gjort sina illustrationer från Fords egna ritningar. Det här är äkta vara, alltså! Det återstår förstås att se, men till Detroitsalongen i januari får vi nog se den riktiga bilen – eller möjligtvis vårsalongen i New York. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Man brukar prata om "ikoner" som föregångare och sedan bärare av ett helt begrepp. Få bilmodeller förtjänar titeln "ikon" bättre än Ford Mustang som skapades i början av 60-talet och blev en succé från dag 1 – det vill säga 9 mars 1964 när första bilen rullade av bandet i Dearborn, Detroit.

Försäljningsframgångarna för Ford Mustang startade "muskelbilskriget" där de tre stora producerade allt starkare modeller fram till mitten av 70-talet, då avgasreningen gjorde slut på det roliga.

Men med modern teknik har muskelbilarna genomgått en renässans där både starka motorer, avgasrening, väghållning och säkerhet gått att kombinera. Självklart har nuvarande Ford Mustang – generation fem – varit en central modell under denna period ända sedan den visades första gången på Detroitsalongen i januari 2003.

Försäljningen av nya Ford Mustang började med årsmodell 2005, vilket innebär att modellen faktiskt är inne på sin tionde årsmodell nu när MY2014 står hos de amerikanska handlarna.

Men till årsmodell 2015 kommer det en ny generation Ford Mustang och det är den vi ser på de här illustrationerna.

Om ni detaljstuderar spionbilderna av Ford Mustang längst ner på sidan och jämför med de här datorillustrationerna är likheterna tydliga. Illustrationerna dök upp på diskussionsforumet "Mustang6G.com" igår och är gjorda av signaturen "Chazcron". I inlägget påstås det att illustrationerna är gjorda från Fords egna CAD-ritningar och alltså ingen gissning. Hur väl det stämmer med sanningen vet vi inte men likheterna med spionbilderna är som sagt slående.

Vad tycker ni läsare om den sjätte generationen Ford Mustang? Retrostilen och Fastback-profilen finns kvar, men fronten blir modernare och ansluter till övriga Ford-familjen. Blir det tummen upp eller tummen ner? Eller måste vi helt enkelt låta intrycken mogna innan de slutgiltiga betyget sätts?

 

Källa och illustrationer: Mustang6G.com "Our 2015 Mustang Preview Derived From CAD Designs"

Ford Mustang MY2015

Fastback-linjerna som går ända tillbaka till 60-talet, och även användes på generation fem, finns kvar på Ford Mustang årsmodell 2015. Blir du sugen? Är det här vad du hoppades på?

   
Det här ser mycket lovande ut. Nästa Mustang blir riktigt snygg!
235
235