Så svindyr blir din fullutrustade Pagani Huayra

Tillvalslistan för nya Pagani Huayra har halkat ut på nätet. Håll i dig, för de här priserna gör dig gråtfärdig. Vad sägs om kolfiberkaross för en miljon kronor?

Pagani Huayra-köparna är förstås inte så priskänsliga, men 50.000 kronor för en backkamera med parkeringsvarnare är väl ändå i överkant?!

Dyra bilar kommer med dyra tillval. Vi har tidigare skrivit om att Porsche Cayenne-köparna lägger mest pengar på tillval, men frågan är om inte superbilsköparna är ännu värre.

Nu har The Supercar Kids har kommit över en prislista för Pagani Huayra. Den officiella prislappen är 9,8 miljoner kronor, och då ingår bland annat kermaiska bromsar, avgassystem i titan, ett system som lyfter fronten vid fartgupp och ett infotainmentsystem med navigation.

Men mycket annat kostar extra. Vad sägs om ett väskset för 140.000 kronor eller lackade bromsok för 35.000? Köparna kan också välja parkeringssensorer – men bara baktill – för 15.000 kronor. Jaså, du vill ha en backkamera också? Det blir ytterligare 45.000 kronor, tack.

Allra värst är ändå priset för att få karossen i "naken" kolfiber: en miljon kronor, eller ungefär lika mycket som en BMW M5.

Klicka för att se prislistan i större format.

Tillvalslistan är ju det roligaste med hela bilköpet!
409
82