Hyundai ix35 levererades med fel motor

Hyundai-handlare levererade ett 40-tal bilar med fel motor. De drabbade fick 136 hästkrafter istället för de beställda 184.

Känns din Hyundai slö? Kanske har du fel motor i den.

Hyundais lillsuv ix35 finns med en tvåliters dieselfyra i två olika versioner. Den svagare har 136 hästkrafter när den starkare har 184. Prisskillnaden mellan de två modellerna är runt 30 000 kronor.

Ett 40-tal kunder som hade beställt den starkare av de två varianterna fick istället den svagare levererad. Felet upptäcktes hos en Hyundai-handlare i Umeå, men gäller alla handlare i landet. Enligt Hyundai Sveriges kommunikationsansvarige Ann Sundfeldt handlar det om en miss i det svenska återförsäljarsystemet.

Totalt felbeställdes 80 bilar, men endast hälften av dem hann levereras till kunder innan misstaget upptäcktes. Hyundai kompenserar de drabbade kunderna med att de får en ny bil, med rätt motor, eller en ekonomisk ersättning som motsvarar mellanskillnaden i bilmodellernas pris.

Förtydligande: Endast ett par av de felbeställda bilarna levererades av Hyundai-handlaren i Umeå, de andra är spridda över landet.

Jag tror inte att köparna märkte någon skillnad på de 48 hästarna!
122
266