Subaru Legacy Concept visar lovande framtid

Det drar ihop sig till 25-årsjubileum för Subarus Legacy och det firar man med en ny konceptbil. Subaru Legacy Concept visar ett formspråk som inte behöver vara så långt bort.

Subaru Legacy Concept Los Angeles 2013

Subaru Legacy Concept visas som fyrdörrars coupé, ungefär som man valde att visa Subaru WRX Concept i våras. Seriemodellen av Legacy blir förstås fyrdörrars sedan – och förhoppningsvis även kombi – men det återstår att se hur mycket av formspråket från konceptbilen som hamnar i produktion. Fler bilder finns i bildgalleriet nedtill påå sidan. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

Subaru har varit flitiga i designstudion och byggt många konceptbilar. I våras fick vi en försmak av kommande WRX när Subaru visade upp coupémodellen Subaru WRX Concept tillsammans med crossovern Subaru Viziv. Ett par år tidigare fick vi ett väldigt tydligt smakprov av nya XV-modellen när Subaru XV Concept presenterades.

Hur nära seriemodellen som Subaru Legacy Concept är nästa generation Legacy vet vi inte. Nya Legacy väntas lanseras som årsmodell 2015 och det innebär att den bör vara färdig att visa upp under våren nästa år.

Subaru Legacy fångades av spionfotograferna i somras under test i Michigan (klicka på länken för att se bilderna). Då kördes nya Legacy i konvoj med Audi Allroad och en Infiniti G37x. Testbilen var kraftigt maskerad men spionbilderna avslöjade ändå en coupéliknande taklinje på sedanmodellen.

Nästa generation Subaru Legacy väntas få ett egenhändigt utvecklat hybridsystem men om det även ska erbjudas en laddhybrid med den tekniken vet vi inte ännu. Boxermotor och fyrhjulsdrift är heller ingen vild gissning när det gäller Subaru.

   
Den här designen gillar jag, fortsätt gärna i samma stil med seriemodellen!
508
36