Nya Ford Edge kan komma till Sverige

Snygga Ford Edge har hittills inte sålts i Sverige – men nu kan det bli ändring. Andra generationen är snyggare än Nissan Qashqai och lanseras nästa år.

Ford Edge ger sig in i det växande suv-segmentet och ska utmana bland andra Nissan Qashqai.

Interiören känns fortfarande "konceptig" och tonas ned när den produktionsfärdiga versionen visas upp.

Ford har sålt suven Edge i USA i flera år, och nu är det dags för en uppdatering. Andra generationen kan också nå Europa, om vi har tur.

Enligt Ford är Edge en "crossover" och än så länge handlar det om en konceptbil som ställs ut på bilsalongen i Los Angeles. Men produktionsversionen lär inte skilja sig särskilt mycket från konceptet designmässigt.

Ford har ännu inte släppt några officiella detaljer om motorer och drivlinor. Däremot får nya Edge en hel del smart teknik, bland annat autobroms, aktiv aerodynamik i fronten för att förbättra luftflödet och en parkeringsassistent som kan parkera helt själv medan föraren står vid sidan om.

Nya Edge dyker upp i produktionsfärdigt utförande 2014, och förhoppningsvis lanseras den också i Europa och Sverige. Suv-marknaden växer över hela världen och Ford satsar dessutom på att erbjuda nästan samma modeller över hela världen, under namnet "One Ford".

Provkörning: Ford Edge är rymlig – men törstig
 

Jag hoppas att Ford Edge kommer till Sverige!
256
37