Video visar filmstjärnans dödskrasch

Enligt polisen i Los Angeles har man nu uteslutit teorin att det var streetracing med en annan bil som orsakade olyckan där Paul Walker, filmstjärnan från Fast & Furious, omkom tillsammans med racingföraren Roger Rodas. Nya uppgifter har kommit fram och även en film som visar händelseförloppet.
Annons

 

I lördags omkom skådespelaren Paul Walker, mest känd från serien av filmer i ”Fast & Furious”, i en bilolycka tillsammans med racingföraren Roger Rodas. De två deltog i en välgörenhetstillställning för att samla in pengar till offren i Filippinerna.

Walker och Rodas färdades i en Porsche Carrera GT och kort efter avfärd körde bilen av vägen, träffade flera träd samt en belysningsstolpe och stannade slutligen mot ytterligare ett träd.

Polisen arbetade med flera teorier, bland annat undersökte man misstanken att det var någon typ av streetrace mellan två bilar som orsakade olyckan. Under måndagen meddelade polisen i Los Angeles att den misstanken avförts då den gula Honda S2000 som syns på olycksbilderna tillhörde en förbipasserande som försökte hjälpa till.

Video visar filmstjärnans dödskrasch
Paul Walker blev mest känd för filmerna ”Fast & Furious” där han spelade en av huvudrollerna tillsammans med Vin Diesel (till vänster).

Mittmotorbilen Porsche Carrera GT anses svårkörd på gränsen men för en racingförare som Roger Rodas borde det inte komma som en överraskning.

Att Rodas skulle ha kört vårdslöst dementeras av flera vittnen, bland annat en polisman som såg Porschen köra iväg och noterade att motorn inte varvades speciellt hårt – däremot hörde han tydligt två smällar och såg rökmolnet efter att bilen kraschat.

Porschen var nyligen såld till en kund och skulle levereras av företaget som lånade ut bilen till Roger Rodas och Paul Walker. Det motsäger också teorin att Rodas skulle ha kört vårdslöst.

 

Video visar filmstjärnans dödskrasch
Paul Walker skapade välgörenhetsorganisationen ”Reach Out WorldWide” (ROWW) där han även personligen deltog i arbetet vid katastrofplatser.

En annan teori som framförts är att det var ett mekaniskt fel på bilen som startade olycksförloppet. Den tekniska undersökningen av Porschen får avgöra om även den misstanken kan avföras.

Helt klart är i alla fall att olycksförloppet blev mycket våldsamt. En film från en övervakningskamera (se rutan längst upp) visar på avstånd hur ett stort dammoln virvlar upp – förmodligen vid påkörningen av de första träden – och hur sedan en eldboll slår upp i en explosionsartad och mycket kraftig brand. Det senare tyder på att bränsletanken gått sönder och spridit bensin över ett stort område.

Förutom sitt arbete som skådespelare var Paul Walker djupt engagerad i välgörenhetsarbete i organisationen ”Reach Out WorldWide”. Walker arbetade personligen på flera katastrofplatser med att dela ut hjälp och utnyttjade sitt kändisskap för att bidra till uppmärksamhet och engagemang vid insamlingar. Närmast sörjande är 15-åriga dottern Meadow, som nyligen flyttat in hos sin pappa.

   

Annons
Annons
Rulla till toppen