ams som vinnare tredje omgången av Fiber Direkt Cup

Tisdagens race i Fiber Direkt Cup var lika spännande som vanligt, med ett enda undantag: Auto motor & sport lyckades för en gångs skull ta hem segern!

Jonas Lange instruerar klassen: "Man kan inte köra över en kart, man kan inte köra under en kart och man kan heller inte köra genom en kart. Men man kan köra om en kart." Visa ord från allas vår General.

Jonas Lange instruerar klassen: "Man kan inte köra över en kart, man kan inte köra under en kart och man kan heller inte köra genom en kart. Men man kan köra om en kart." Visa ord från allas vår General (inte Jonas utan Lars Wiezell från RBC)

Inför sista racet i Fiber Direkt Cup innan juluppehållet hade prenumeranten Linus Lundqvist vunnit en plats i ams team. Efter den andra omgångens katastrofresultat och ams olyckliga träningsomgång kände vi att vi inte kunde chansa. Linus är nämligen gokartproffs och kör bland annat EM-tävlingar i KF3-klassen. Som förstärkning fick Martin Brzezinka rycka in eftersom ordinare Fredrik Langendorf gjort en dubbelbokning.

Det var inte riktigt något snack när Linus kvalade in ams på en förstaplats med 4/10 sekund före tvåan, Team FX Racing med förre läsarföraren Magnus Strömer som teamchef. Starten var även den odramatisk där Linus efter några varv öppnade upp en allt större lucka och efter första bytet var vi faktiskt fortfarande i ledning! En ledning som Deaguss Labs övertog i några varv emellan byten. Vi lyckades till slut rulla in som vinnare efter stablia insatser från hela teamet och en Nils Svärd som slog till med personbästa i en kart han inte alls kom överens med. Och trots att Jocke Mangs klämde till med 33,381 fick han se sig brädad av Linus som kom ned på otroliga 33,222. 

Ryggtavlan var det enda Linus visade konkurrenterna under Fiber Direkt Cups tredje omgång.

Ryggtavlan var det enda Linus Lundqvist visade konkurrenterna under Fiber Direkt Cups tredje omgång. Bilden är från en tävling på internationell mark.

Magnus Strömer – Team FX Racing
"Vi bytte snabbt strategi, från att som förra gången göra första förarbytet redan på första varvet för att få köra fritt, till att köra en ganska lång första stint. Jag gjorde en bra start och hängde på ams under tre varv, men fick därefter se Linus Lundquist försvinna iväg med en halv sekund per varv.

Vi gjorde första bytet efter 23 varv, fortfarande som tvåa, med stor lucka både framåt och bakåt, men började nu glida neråt i fältet. Trängsel på banan gjorde att vi harvade runt med ganska långsamma varv, i ständig fight med andra team. Vi försökte tidigarelägga bytena för att få rena varv, utan framgång. Vi kämpade oss till en hedersam sjundeplats totalt, och kommer att gå all in för att ta oss uppåt i kommande race!"

Magnus Hedung – J&J 
"Gokartturneringen börjar ta form, alla kör snabbare, tar för sig mer, sätter ut armbågarna ungefär lika mkt som hornen växer och svordomarna haglar bakom visiren (tack herre för integralhjälmen). Trots alla vinnarskallar ett urtrevligt gäng med massor av hjärta, där ingen drar sig för att be om ursäkt när man gjort fel."

Alexander Modenius – Greven
"Vi får det inte riktigt till det i år. Vi kvalade in på en tiondeplats (det börjar bli rutin med dåliga kval) men körde 'som vanligt' upp oss till en slutlig fjärdeplacering. Båda vi chaufförer har en bit kvar till personbästa."

Vid ett enda tillfälle släppte ams greppet om ledningen och det var vid sista bytet då Degauss Labs temporärt fick ligga först. En position som de är betydligt mer vana vid än vi.

Vid ett enda tillfälle släppte ams greppet om ledningen och det var vid sista bytet då Degauss Labs temporärt fick ligga först. En position som de är betydligt mer vana vid än vi.

Mattias Lundin Breidenskogh – Greven 2
"Vårt kval var en besvikelse efter att vi lyckats kvala in på en andra plats i det förra racet så hamnar vi sist på gridden med sämst tid denna gång. I racet får vi i alla fall en bättre kart och lyckas få med oss poäng."

Kristian Seljemo – Dovallius Änglar
"Vi startade tisdagens race på en sjunde plats men hade efter ett par varv klättrat till en femteplats. efter en hård kamp med Fiber Direkt (som vi förlorade) satt vi fast under en trave däck och var nu nere på sista plats.

Efter ett tiotal varv hade vi Fiber Direkt och Race Boys i sikte. I samma hårnål där Fiber tryckte oss skedde nu samma sak en gång till. Den här gången var det Race Boys som skulle ut i däcken. Race Boys klarade sig bättre ur situationen och fastnade aldrig, men närkampen gav en lucka som Dovallius utnyttjade. In i följande långa vänsterböj låg nu Dovallius snett framför Fiber i innerspår. Ett varv senare stod Fiber Direkt fortfarande uppe på en betongsugga vid ingången till sista högerkurvan innan start- och målrakan.

Efter tre byten hade vi kämpat oss upp till en åttonde plats som sedan skulle vara hela vägen in i mål och tre härliga poäng som vi kan ta med oss. En klar förbättring från tidigare bottenplaceringar."

Fredrik Malm – Team Mani
"Efter ett snabbt kval där vi lyckades prestera tredje snabbaste tid så hade vi goda förhoppningar inför racet. Tyvärr lyckades vi inte infria förväntningarna då vi inte kom överens med vår racekart - nr 12 och presterade klart sämre tider i racet jämfört med kvalet. Därtill var vi inblandade i en incident i slutet av racet där vi blev snurrade och tappade två placeringar till en tionde plats i mål. Vi glömmer det här racet och ser fram emot nästa race!"

Martin Brzezinka, Nils Svärd och Linus Lundqvist i ams vita overaller.

Martin Brzezinka, Nils Svärd och Linus Lundqvist.

Resultat, Fiber Direkt Cup – race tre

Placering Team Varv Poäng
1. auto motor & sport 105 10
2. Degauss Labs 105 9
3. J. Design 104 8
4. Greven 103 7
5. Rent a chef 103 6
6. MR 103 5
7. Team FX Racing 103 4
8. Dovallius Änglar 103 3
9. Greven 2 102 2
10. Team Mani 102 1
11. J&J 100
12. Race Boys 99
13. Fiber Direkt 96
14. Petré Event 0

 

Ställning, Fiber Direkt Cup efter tre omgångar

 Placering Team  Varv  Poäng 
1. Degauss Labs  309   27 
2.  Rent a Chef  306  22 
3.  auto motor & sport  307   20 
4.  Greven  306   20 
5.  MR  307  17 
6.  J. Design  304   13 
7.  Team Mani  304   11 
8.  Fiber Direkt  298   10 
9.  Team FX Racing  204  7 
10.  Greven 2  303  6
11.  Petré Event  200   6 
12.  Race Boys   299  3
13.  Dovallius Änglar  295  3 
14  J&J  293  0
Nu ska jag träna som en galning och skaffa en prenumeration så jag kan vara med och vinna tillsammans med ams!
8
9