Här kommer nya Ferrari California – med turbo?

Just nu testar Ferrari nya California i södra Europa. Det ryktas om att Ferrari byter ut den högvarviga V8-motorn mot en turbomotor – kan det stämma?
Annons

Här kommer nya Ferrari California – med turbo?
Inte ens Ferrari kan kämpa emot utsläppskraven. Därför kan nästa generation California, som just nu testas i Sydeuropa, få turbomotor. Foto: SB Medien
Här kommer nya Ferrari California – med turbo?
Den nuvarande modellen har sålts sedan 2008.

Det är fem år sedan Ferrari visade upp ”instegsmodellen” California. Den blev först ut i Ferraris historia med dubbelkopplingslåda, plåtcabriolet och direktinsprutning. Bilen fick ett ansiktslyft förra året.

Just nu utvecklar Ferrari andra generationen California. Den testas som ”chassimula” i södra Europa – Ferrari vill alltså få oss att tro att detta är den nuvarande modellen. Men under skalet finns tekniken till ersättaren.

Ferrari har hittills inte släppt efter för de nya, hårda utsläppskraven och lanserat en turbomotor. Men nu ryktas det om att nästa generation California blir först ut med turbomotor. Ferrarichefen Amedeo Felisa har förklarat att hybriddriften ska vara exklusiv för superbilar som LaFerrari. Däremot kan nya California få turbomotor för att ge bättre prestanda och lägre utsläpp.

Ferrari har också lanserat en del andra nyheter de senaste åren som förmodligen också hamnar i nya California. Ett exempel är Side Slip Angle Control, som använder antispinnsystemet F1-Trac och E-diffen för att skicka rätt mängd kraft till det bakhjul som har bäst fäste när bilen körs på sladd.

Ersättaren till dagens California byter förmodligen namn, men vad den ska heta är än så länge okänt. Bilen visas upp officiellt under andra halvan av 2014.

Annons
Annons
Rulla till toppen