Ferraris F1-team fick oväntat besök…

Så här dagarna före jul- och nyårshelgerna är det bråda dagar – inte minst i F1-fabrikerna. Och hos Ferrari i Maranello fick man plötsligt ett oväntat besök.
Annons

Ferraris F1-team fick oväntat besök…
Så här kommer det att se ut nästa år – Kimi Räikkönen är tillbaka i röda kläder. Första testen för Ferrari kör Kimi i slutet av januari.

Besökaren hade varken röda kläder eller var från Rovaniemi, han var svartklädd med ljusgrå toppluva och härstammar från Espoo i strax utanför Helsingfors. Ja, det var Kimi Räikkönen, alltså.

Kimis besök var jobbrelaterat. Dels att prova ut en ny stol till den kommande F1-bilen, dels att samtala med Ferraris teamchef, Stefano Domenicali. Kimi fick sedan träffa den ingenjör som ska sköta hans bil under 2014, Antonio Spagnolo, som därmed blir Räikkönens tredje ingenjör hos Ferrari.

Den första ingenjören Kimi jobbade med var Chris Dayer, den andre Andrea Stella som nu är Fernando Alonsos ingenjör. Kimi Räikkönen tar nu julledigt några dagar och återinträder i tjänst i slutet av januari när F1-testerna inleds – den första omgången i sydspanska Jerez med början den 28 januari.

X

Annons
Annons
Rulla till toppen