De mest problemfria bilarna – enligt ägarna själva

Lexus och Porsche får toppbetyg när ams-läsarna sätter betyg på sina bilar. Men det finns gott om bilmärken där strul och småfel retar ägarna till vansinne. Här är bilarna du ska undvika.

Renault ligger dåligt till när ams-läsarna sätter betyg på problemfriheten.

Ingen känner sin bil bättre än ägaren. Sedan flera år har auto motor & sport en unik databas där ägarna själva sätter betyg på sin bil. Just nu finns över 25.000 bilbetyg i vår databas, som växer och blir bättre varje dag.

Ägarna har satt betyg på allt från komfort och körglädje till ekonomi och utrymmen. Här koncentrerar vi oss på problemfriheten – hur hög kvalitet håller egentligen bilarna, och hur felfria är de? I den här artikeln har vi valt ut de bilmärken som har minst 150 svar. Genomsnittsmärket i undersökningen har 869 svar.

De japanska biltillverkarna ligger riktigt bra till. Lexus är absolut mest problemfri, och därefter följer Toyota, Subaru, Honda och Mazda. Men det är inte enbart asiatiska tillverkare i topp: Porsche finns på sjätte plats.

I botten finns flera bilmärken som bilägarna är riktigt missnöjda med. Renault, Peugeot och Citroën ligger sämst till. Förbluffande många ägare – en av fem – har haft problem med elektroniken.

Porsche har nöjda ägare. 95 procent skulle göra om sitt köp.

De flesta skulle göra om köpet

Hela 87 procent av ams-läsarna som satt betyg i vår begagnatanalys skulle göra om köpet. Här ligger faktiskt Porsche högst upp: 95 procent skulle köpa samma bil igen. Även Alfa Romeo- och Mini-ägarna verkar nöjda.

De franska biltillverkarna ligger dåligt till även här: Peugeot och Renault hamnar sist på listan. Men siffrorna är ändå relativt höga. Åtta av tio Peugeot- och Renault-ägare skulle göra om sitt köp.

Hur nöjd är du? Sätt betyg på din bil
Begagnat: Läs alla våra begagnattester
Se själv: Vi öppnar upp vår begagnatdatabas

   
Jag tycker det är viktigt att bilen är problemfri och håller hög kvalitet.
666
24