Garmin visar bilkamera och nya navigatorer

Garmin bjuder på tre stora nyheter inför 2014 – bland annat en smart kamera som spelar in din bilfärd och en navigator med inbyggd backkamera.

Garmins nya kamera spelar in din bilfärd – praktiskt om du skulle råka ut för en olycka.

I Garmins monter på elektronikmässan CES finns flera spännande nyheter. Först ut är en "dashcam" – alltså en kamera som monteras i vindrutan och som spelar in bilfärden på ett minneskort.

Garmin Dash Cam startar automatiskt när bilen startar, och stänger också av sig när föraren stänger av bilen. Den filmar i upplösningen 1080p. Om föraren bromsar kraftigt ser kameran till att spara just den sekvensen.

Prislappen ligger på 1.900 kronor, eller 2.200 kronor med gps-positionering.

Den nya gps-navigatorn Nüvi 2798LMT har också en trådlös backkamera.

Förutom kameran släpper Garmin också den nya gps-navigatorn Nüvi 2798LMT med stor 7-tumsskärm. Bokstäverna LMT står för Lifetime Maps & Traffic – du får alltså kartuppdateringar och trafikinformation så länge du använder enheten.

Köper du en Garmin 2798LMT får du också en trådlös backkamera på köpet (!), som monteras baktill på bilen. Bilden från backkameran visas på navigatorskärmen.

Garmin uppdaterar också de billigare modellerna med 5- och 6-tumsskärm inför 2014, bland annat med en hastighetsvarning när du kör förbi en skola och en snabbare sökfunktion.

Nya Garmin HUD+ projicerar bland annat hastigheten i vindrutan.

Dessutom får Garmins head up-display en uppdatering. Den visar bland annat hastighet och hur du ska svänga i nästa korsning direkt i vindrutan för att du inte ska behöva titta ned på navigatorn. Garmin HUD kopplas trådlöst till en smart mobil.

Vi testade första generationen Garmin HUD i nummer 24, men klagade på högt pris och att du också måste använda en särskild navigationsapp i mobilen för att Garmin HUD ska fungera. Med den nya modellen HUD+ skickar Garmin med en navigationsapp på köpet.

Mer om Garmin och gps-navigatorer

Test: Garmin HUD – kör som en stridspilot
Stort test: Årets bästa navigatorer och mobilappar
Garmins nya actionkamera med gps
Här är årets hetaste gps-navigatorer

Jag kör med gps-navigator!
162
33