Nya Ford F150 blir smartare och lätt(are)

Med ny teknik och aluminiumkaross har Ford lyckats banta bort över 300 kilo på senaste generationen F-150, som just nu visas upp på Detroitsalongen.
Annons

Nya Ford F150 blir smartare och lätt(are)
Tack vare aluminiumkarossen blir Ford F-150 lättare än förra modellen.

USA-köparna älskar sina pickup trucks, och därför är det inte konstigt att Ford valde bilsalongen i Detroit för att visa upp senaste generationen av USA:s mest sålda bil: Ford F-150.

Även om både exteriören och interiören fått en ordentlig uppdatering är det under skalet som de största förändringarna skett. Ford har satsat stort på aluminium, vilket betyder att nya F-150 är omkring 320 kilo lättare än föregångaren.

Förutom viktminskningen bjuder Ford F-150 på flera nya funktioner som inte är helt vanliga i pickupkategorin: en 360-graderskamera för att hjälpa föraren navigera i trånga utrymmen, integrerade lastramper, led-strålkastare fram och bak, autobroms, adaptiv farthållare och Trailer Hitch Assist som förenklar när föraren ska koppla på ett släp.

Nya Ford F-150 går också att beställa med en ny 2,7-liters Ecoboost-motor med stopp/start-system – men var inte orolig: V8-motorn på 5,0 liter finns kvar. Dessutom finns två V6-motorer på 3,5 liter, varav den ena har turbo.

Läs också: Ford F-150 byggs i aluminium

   

Annons
Annons
Rulla till toppen