Bugatti dödar planerna på super-Veyron och Galibier

Det blir ingen ny superversion av Veyron om Bugattichefen Wolfgang Schreiber får bestämma. Han sätter också stopp för planerna på sedanmodellen Galibier.

Bugatti Veyron Jean-Pierre Wimille är en av många specialversioner, och det har länge ryktats om en ny "super-Veyron". Nu sätter Bugattichefen stopp för ryktena.

Wolfgang Schreiber är vd för Bugatti.

Det är fem år sedan Bugatti visade upp konceptbilen Galibier, och ryktesspridningen kring sedanmodellen har varit enorm. Ingen vet riktigt hur Bugatti ska följa upp superbilen Veyron, men förutom Galibier har det också viskats om en "super-Veyron" för kunder som anser att 1.200 hästkrafter inte räcker till.

Men nu är det slut med effekthetsen, enligt Bugattichefen Wolfgang Schreiber.

"Vi kommer definitivt inte bygga någon super-Veyron eller Veyron Plus. Det blir heller inte mer effekt – 1.200 hästar är tillräckligt för kapitlet Veyron", säger han i en intervju med Top Gear.

Modellen som lanseras efter Veyron bygger på samma tema. Det blir alltså en superbil med två dörrar, och ingen fyradörrars sedanmodell – det säger Wolfgang Schreiber uttryckligen.

Men fortfarande dröjer det flera år innan ersättaren till Bugatti Veyron dyker upp. Produktionen av Veyron fortsätter till 2015 och nu finns bara 43 av 450 bilar kvar att köpa.

Jag tycker det vore kul om Bugatti satsade på en stor sedanmodell.
123
44