Hans nya team var snabbast …

Det blev Force India som först av alla F1-team lyckades visa upp sin nya F1-bil – fast bara på en enda bild. Den nya F1-bilen har alla kännetecken – låg nos, mindre framvinge och ändrad bakdel …
Annons

Hans nya team var snabbast …
Nico Hulkenberg och Sergio Perez nya tjänstebil – 2014 års Force India VJM07. Exteriört nya färger men framförallt ny framvinge, ny nos och förändrat bakparti.

Årets F1-bilar kommer att se rejält annorlunda ut, jämfört med vad vi sett de senaste åren. Skillnaden är framför allt 15 centimeter smalare framvingar, en kraftigt neråtböjd noskon samt helt annorlunda lösningar baktill med, exempelvis, V6-motorns avgasrör samlade i ett grovt ändrör som slutar först under bakvingen.

I en kort kommentar till bilden av den nya F1-bilen säger Force Indias tekniske chef, Andrew Green, att teamet haft ett hårt jobb i vinter, varje liten detalj på bilen är helt ny.

– Men ändå har vår nya bil behållit mycket av de gamla generna från själva grundkonstruktionen. Fast vi har tvingats gå olika vägar i nya lösningar för att nå de mål vi satt upp, säger Green.

Mest besvärligt för F1-teamen är att få plats med allt nytt, en extra generator, större batterier och den komplicerade drivlinan som även innehåller en helt ny, åttaväxlad växellåda.

En verkligt tuff utmaning för F1-konstruktörerna att säkerställa kylningen till all komplicerad, utökad elektronik samt till större batteri och de numera två stycken generatorer som finns ombord.

Nya Force India VJM07 kommer att finnas med under de första F1-testerna i Jerez som startar om en vecka. Både Nico Hulkenberg och Sergio Perez väntas testköra den nya bilen.

Annons
Annons
Rulla till toppen