Nya Lincoln Navigator – fläskigare än någonsin

Marknaden för stora suvar är större än någonsin. Nu lanserar Ford en uppdaterad utmanare till Cadillac Escalade – men väljer att slopa V8-motorn. Vilken skulle du valt?
Annons

Nya Lincoln Navigator - fläskigare än någonsin
En del av tekniken under skalet i nya Lincoln Navigator kommer i själva verket från 2007. Som tillval finns 22-tumsfälgar, och L-versionen mäter 564 centimeter på längden!

Stora suv-klassen har fått ett nytt tillskott i form av en uppdaterad Lincoln Navigator. I grund och botten är detta ett facelift av modellen som lanserades redan 2007, men enligt Ford räcker det för att konkurrera med klasskungen Cadillac Escalade. Många av komponenterna i dagens Lincoln Navigator är betydligt äldre, med ursprung i 1990-talet.

Tekniken under skalet kommer till viss del från pickupen Ford F-150, men Lincoln Navigator ska kännas lyxigare och exklusivare. Kromfylld grill med nya strålkastare är några av uppdateringarna i fronten.

På insidan följer Lincoln modet med en digital instrumentpanel. Här mäter den 4,2 tum, och kompletteras med en 8-tumsskärm för infotainmentsystemet MyLincoln Touch.

Även motorutbudet får en uppdatering. Den gamla V8-motorn på 5,4 liter åker ut till förmån för en turboladdad V6-motor på 3,5 liter med omkring 375 hästar och 580 Nm. Lincoln Navigator får en 6-stegad automatlåda.

Annons
Annons
Rulla till toppen