F1: Nya Toro Rosso – med snabelnos

Även Scuderia Toro Rosso har nu visat sin nya F1-bil, några timmar innan första F1-testen brakar loss i Jerez. Nya Toro Rosso STR9 är konventionell – om man nu kan säga det om en bil med snabelnos...
Annons

F1: Nya Toro Rosso – med snabelnos
Hör ser man tydligt hur nospartiet på årets nya Toro Rosso F1-bil är utdraget i en ”snabel” längst fram.

Det är årets nya tekniska regler som föreskriver låg nos och flera team har valt att göra den sista delen som en utdragen snabel – vilket mött häftig kritik i F1-kretsar.

Men i övrigt är den nyss presenterade F1-bilen ganska konventionell, åtminstone till utseendet. Under skalet har mycket hänt, inte minst har Toro Rosso bytt motorleverantör, från Ferrari till Renault.

Det betyder också att den nya 8-växlade växellådan är från Renault, även om Toro Rosso varit med i utvecklingsarbetet.

– Vi är lika spända på vad som ska hända nu som ni är är, sa Toro Rosso-chefen Franz Tost till den församlade världspressen i jerez där bilen hade rullats ut på röda mattan bredvid depågaraget.

– Vi har byggt en bil med lite annorlunda nos, vi har nya sidepods för att få plats med större kylare och vi har en helt ny bakdel på bilen. För att klara allt det, plus motorbytet, startade vi extra tidigt och idag är vi nöjda, sa Tost.

Om Toro Rosso kommer att vara nöjda om en vecka när första testerna är klara återstår att se. Tisdag morgon är det start för F1-testerna och det är många som är mycket nyfikna på alla nya bilar och förare. F1-testen i jerez är den första testen av tre innan premiären i Melbourne i mitten av mars.

Annons
Annons
Rulla till toppen