F1: Caterham visar upp Marcus Ericssons nya bil

Motorproblem satte stopp för premiären – men nu visar Caterham äntligen upp Marcus Ericssons nya tjänstebil. Se bilderna från premiären på Jerez.
Annons

F1: Caterham visar upp Marcus Ericssons nya bil
Exakt vad som orsakade Caterhams försening är oklart, men enligt Autosport handlar det om problem med motorinstallationen. Foto: Kamui Kobayashi
F1: Caterham visar upp Marcus Ericssons nya bil
Marcus Ericsson.

Trots att Caterham var tidigt ute med att avslöja hur de nya Formel 1-motorerna låter, dröjde teamet med att visa upp den färdiga bilen. Först på tisdageftermiddagen kunde Marcus Ericsson köra ut Caterhams nya F1-bil till en förväntansfull skara journalister på Circuito de Jerez.

Bilen heter Caterham CT05, och precis som för resten av årets F1-bilar är nospartiet det som diskuteras mest. Om det är snyggt eller inte överlåter vi åt er läsare att avgöra.

”F1-bilarna 2014 kanske inte är vackra, men de ger er verkligen något att prata om!”, skriver Caterhams F1-team på Twitter.

Caterham CT05 får en 1,6-liters V6-motor med turbo från Renault. Det blir en mycket spännande säsong för Caterham, där Marcus Ericsson ska köra tillsammans med ytterligare en förare som är ny för Caterham: Kamui Kobayashi.

Kimi Räikkönen satte första testdagens snabbaste tid – 1.27,820 efter 31 varv. Marcus Ericsson körde ett varv och satte ingen tid.

”Just gjort mitt första varv som Caterham F1-förare. Mycket stolt ögonblick! Första känslan är bra, men nu börjar det hårda arbetet”, skriver Marcus Ericsson på Twitter.

Läs också: Äntligen – en svensk Formel 1-förare!

Annons
Annons
Rulla till toppen