Premiär för Koenigseggs Veyron-dräpare

Nu är det inte långt kvar till att Koenigsegg ska premiärvisa sin nya supermodell ”One:1”. När Genèvesalongen öppnar ska vi få se Koenigsegg One:1 med 1.400 hk fördelat på 1.400 kilo. Innebär det att Bugatti Veyron Super Sport förlorar sitt toppfartsrekord?
Annons

Premiär för Koenigseggs Veyron-dräpare
De uppgifter som läckt ut om Koenigsegg One:1 berättar att bilen får effekten höjd till 1.400 hk. Fördelat på 1.400 kilo ger det namnet på den nya modellen ”ett-till-ett”.

Vill du köpa Koenigseggs nya supermodell ”One:1”? Då är du tyvärr för sent ute, endast sex exemplar ska byggas och samtliga är redan sålda. Koenigsegg One:1 har fått sitt namn från det faktum att varje hästkraft får bära på ett kilo, toppeffekten 1.400 hk fördelas på 1.400 kilo bil.

Men så mycket mer än så vet vi inte om Koenigsegg One:1 ännu, däremot står det nu klart att modellen ska premiärvisas på Genèvesalongen och då ska vi få veta alla detaljer.

Om vi ska tro de uppgifter som halkat ut på nätet ska Koenigsegg One:1 ge betydligt bättre prestanda än Agera R, speciellt märkbart i intervallen 0–200 och 0–300 km/h. 0–400 km/ (!) ska nås på cirka 20 sekunder och den ännu så länge teoretiska toppfarten för Koenigsegg One:1 ligger kring 450 km/h!

Om Koenigsegg One:1 någonsin får möjlighet att testa toppfarten på en lämplig vägsträcka skulle det i så fall innebära att den klår världsrekordet i toppfart som Bugatti Veyron 16.4 Super Sport satte 2010, då man körde 431,072 km/h.

Alla uppgifter ska dock tas med en nypa salt ännu så länge då inget bekräftas officiellt av Koenigsegg. Men var säkra på att vi håller telefonledningen öppen till Ängelholm och berättar mer om Koenigsegg One:1 så fort vi får möjlighet.

Premiär för Koenigseggs Veyron-dräpare
Koenigsegg One:1 har 1.400 hk fördelat på 1.400 kilo och det kräver en hel del aerodynamiska förändringar. Den teoretiska toppfarten ligger kring 450 km/h, om vi får tro de rykten som spridits på nätet.
Premiär för Koenigseggs Veyron-dräpare
KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

   

Annons
Annons
Rulla till toppen