Fiat Chrysler Automobiles – FCA – är det nya namnet

Sammanslagningen av Fiat och Chrysler till ett företag är nu genomförd och det nya namnet blir FCA, Fiat Chrysler Automobiles. För att tydliggöra fusionen har man skapat en ny grafisk profil med en ny logotyp – vad tycker du, är den snygg?

Fiat Chrysler Automobiles FCA logo

Så här ser den nya logotypen ut till världens sjunde största bilkoncern, Fiat Chrysler Automobiles. Vad tycker du – är det en bra logotyp? KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION

I slutet på 2010 renodlade Fiat Group sin verksamhet och delade upp den i två företag: "Fiat S.p.A. Automobiles" (fordon) och "Fiat Industrial S.p.A" (övrigt). Parallellt med detta tog Fiat över allt större andel av Chrysler LLC enligt den plan som man gjort upp med den amerikanska regeringen efter räddningpaketet 2009.

Sista pusselbiten för koncernchefen Sergio Marchionne var att hitta en lämplig prislapp för att köpa ut bilarbetarfacket UAW:s andel i Chrysler LLC på 41,5 procent. En sådan överenskommelse presenterades efter årsskiftet och därmed var allt klart för att formellt slå ihop Fiat S.p.A. Automobiles och Chrysler LLC.

Den nya, sammanslagna bilkoncernen får namnet Fiat Chrysler Automobiles NV, med säte i Nederländerna och bolagsskatten ska hamna i Storbritannien. Var huvudkontoret ska placeras är inte bestämt ännu och det blir en delikat fråga för Sergio Marchionne som hittills pendlat mellan Milano och Detroit.

En ny affärsplan för Fiat Chrysler Automobiles, FCA, ska presenteras i maj och då ska vi bland annat få reda på hur Sergio Marchionne tänkt sig att hantera de skakiga varumärkena Alfa Romeo och Lancia i framtiden.

Fiat Chrysler Automobiles blir den sjunde största bilkoncernen i världen och för att markera fusionen har man skapat en ny grafisk profil med en ny logotyp.

De gamla logotyperna för varumärken som exempelvis Jeep, Chrysler, Fiat, Alfa, med flera bibehålls men de gamla koncernlogotyperna ersätts med den nya FCA-loggan som ni ser längst upp på sidan.

Därmed är det dags att rösta med "gasa-bromsa-knapparna" lite längre ner på sidan. Tycker du att den nya logotypen för Fiat Chrysler Automobiles känns rätt (= gasa)? Eller blev det tokfel (= bromsa)?

   
Den nya logotypen passar bra till Fiat Chrysler Automobiles.
104
486