F1: Lugn, vi fixar problemen…

F1-teamen som kör med Renault motor har mest stått stilla i Jerez under F1-testerna. Men nu tror Renault att man hittat problemet i det komplicerade styrsystemet.
Annons

F1: Lugn, vi fixar problemen…
Vi har hittat felet på våra drivlinor, sa Renaultchefen Remi Taffin till församlade världspressen – och nu rullar Renault-drivna F1-bilarna igen …

De tre Renaultdrivna teamen på F1-testen i Jerez har haft två hårda dagar med minimalt med körning – stackars Marcus Ericsson fick bara elva varv på två dagar. Och Red Bull gav upp under onsdagen, världsmästare Vettel åkte helt sonika hem.

Men igår kväll såg lösningen ut att vara på väg. Renaults motorchef gjorde ett kort framträdande och lugnade världspressen.

”Vi har hittat problemet som ser lite olika ut hos de tre teamen. Det är en fråga om energilagring och de styrsystem som handskas med stora energimängder i hög hastighet,” sa Remi Taffin.

I praktiken har teamen haft överhettning och komponenter som slutat fungera och teknikerna har haft stora problem efter att alla bilar har hamnat i så kallat nödläge när inte allt fungerar.

Renault har flugit in nya komponenter och redan tidigt torsdag morgon var fem bilar ute samtidigt på banan, vilket inte hänt förut under de tidigare testdagarna.

Annons
Annons
Rulla till toppen