Volkswagen Golf GTE blir en GTI med hybriddrift

Den smarta hybridtekniken från Audi hamnar snart i en ny sporthybrid hos Volkswagen. Här är de första detaljerna om bilen som ska komplettera Golf GTI och GTD.

Volkswagen planerar en hybridversion av Golf GTI med teknik från Audi A3 E-tron. Bilen klassas som supermiljöbil och kan laddas i ett vägguttag på drygt fyra timmar.

Snart kan Volkswagen Golf låna en del av hybridtekniken som också hamnar i nya Audi A3 E-tron. Enligt Car and Driver planerar Volkswagen en ny version av Golf – vid sidan om GTI och dieseldrivna GTD.

Den nya modellen ska kallas Golf GTE och fokus ligger definitivt på sportiga köregenskaper. Volkswagen vill visa att laddhybridtekniken inte enbart innebär låg förbrukning utan också bättre prestanda.

Audi A3 E-tron har en 1,4-liters bensinmotor med turbo på 150 hästkrafter, som kombineras med en elmotor på 102 hästkrafter. Kraften skickas till framhjulen genom en 6-stegad dubbelkopplingslåda. Totalt ger systemet 204 hästar och 350 Nm, medan förbrukningen hamnar på 1,5 l/100 km. 0–100 km/h går på 7,6 sekunder.

Volkswagen Golf GTE får liknande siffror när den lanseras, ett år efter Audi A3 E-tron. Det innebär att vi kan förvänta oss premiär sent 2015.

Min nästa bil kommer absolut att ha någon form av hybriddrift.
157
142