Magisk film: Följ med i Corvette C7.R på 24-timmars race

VIDEO: Förbered dig för en högtidsstund – och skruva upp ljudet! Här är filmen där Tommy Milner tar dig med på 24-timmarsloppet i Daytona i sin Corvette C7.R. Det härliga V8-mullret är helt magiskt på natten och den hjälmmonterade kameran gör att det nästan känns som om du själv kör bilen.
Annons

Det finns racingfilmer och det finns RACINGFILMER. Den här filmen från 24-timmars på Daytona tillhör den senare kategorin.

Starkt bidragande till att håret står rakt upp på alla vänner av långdistansracing är den unika närvarokänsla som skapas med den hjälmmonterade kameran som föraren Tommy Milner har. Vi får följa Tommy Milner från det att han drar på sig handskarna i depån, byter ett par sista ord med ingenjörer och mekaniker för att sedan kasta sig in i sin Corvette C7.R och köra många varv i den 16 minuter långa filmen. Daytona 24-timmars var för övrigt debuten för den helt nya Corvette C7.R.

En kul detalj bland flera är det smarta systemet med den bakåtriktade kameran som fungerar som backspegel. Den pekar ut bilar som närmar sig och kan även visa med en pil på vilken sida som de snabba prototypbilarna kör om.

Eftersom filmkameran inte sitter fast monterad i bilen upplever man som betraktare hur curbsen gör sitt bästa för att slå sönder njurarna och hur man automatiskt ”lutar mot” i de långa, lutande velodromkurvorna. Daytona är ju en ovalbana med tre ”hörn” där man vid 24-timmarsloppet lagt till en fartsänkande chikan och dessutom ett litet kurvigt parti inne i mitten av banan.

Resultatmässigt blev nog Rolex 24 Daytona inte riktigt vad Tommy Milners team hoppats på. I GTLM-klassen kom man på femte och tionde plats. Klassen vanns av en Porsche 911 RSR, körd av Core Autosport och förarna Richard Lietz (Österrike), Nick Tandy (Storbritannien) och Patrick Pilet (Frankrike). Totalvinnare blev Joao Barbosa, Christian Fittipaldi och Sebastian Bourdais i Action Express Racings Corvette Daytona Prototype.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen