Subaru Legacy läcker ut på nätet

Subaru visar upp en helt ny generation Legacy – men tyvärr kommer den inte till Sverige. Istället får vi vänta på kombimodellen.

Så här ser den ut, nya Subaru Legacy. Sjätte generationen börjar säljas senare under våren.

Interiören bjuder inte på några större överraskningar.

Det börjar bli dags för en ny generation av Subaru Legacy. Tanken var att nyheten skulle visas upp på bilsalongen i Chicago men som vanligt har bilderna hamnat på nätet i förtid.

Subaru bjöd på en liten förhandsvisning redan i november i form av Legacy Concept. Den produktionsfärdiga bilen ser dock inte riktigt lika vågad ut. Fronten hämtar en del designdrag från den nya WRX-modellen.

Interiören är helt ny och bjuder bland annat på ett mediasystem med pekskärm. Än så länge finns inga officiella detaljer om teknik eller motorer, men vi kan förvänta oss att Subaru fortsätter med den permanenta fyrhjulsdriften som standard och den steglösa automatlådan Lineartronic som tillval.

Sedanmodellen av Subaru Legacy ska byggas i USA, och den kommer inte till Sverige, enligt Subarus svenska pr-chef Thomas Possling. Svenska bilköpare får alltså vänta på kombimodellen eller den högbyggda Outbackmodellen, som följer senare.

Subaru är på rätt väg, det här ser bra ut!
99
73