BMW X3 får ett lyft – här är bilder och fakta

Efter 4-serie Gran Coupé kommer nu också en uppdatering för BMW X3, som får ny design med en aggressivare front. Men de viktigaste nyheterna hittar vi under huven – här har du alla bilder, filmer och fakta om ansiktslyfta BMW X3.

BMW X3 ansiktslyft facelift 2014

Försiktiga, kosmetiska ändringar på utsidan men snålare motorer överlag. Fler stora foton i bildgalleriet nedan.

I helgen kunde den österrikiska sajten Autofilou publicera de första bilderna på BMW 4-serie Gran Coupé, och igår onsdag kom också de första bilderna på ansiktslyfta BMW X3, det var nog inte meningen att de skulle halka ut på nätet.

Men nu har vi fått alla fakta och bilder – liksom filmer – från BMW som beskriver den ansiktslyfta modellen X3. Som vi ser är det försiktiga förändringar till det yttre där framför allt akter och front uppvisar de flesta, nya detaljer. Strålkastarna är annorlunda, liksom grillen, vilket gör att alla BMW-kännare omedelbart ser att detta är "X3 facelift".

Men det är under huven som vi hittar de stora förändringarna. Inte helt oväntat är det snålare motorer som erbjuds och BMW själva hävdar att man nu kan visa upp de lägsta CO2-utsläppen i det här segmentet.

Snålaste modellen är BMW X3 sDrive18d som endast drar 5,0 l/100 km och har ett uppgivet CO2-utsläpp på 131 g/km. Toppeffekten är 150 hk och 360 Nm. Alla detaljer finns i faktarutan nedtill.

Yttermåtten är i stort sett oförändrade på den ansiktslyfta BMW X3, längden växer med en millimeter till 4.657 och bredden är oförändrade 2.089 millimeter. Axelavståndet är också samma, 2.810 millimeter, liksom bagageutrymmet på 550/1.600 liter.

Alla detaljer kring den ansiktslyfta BMW X3 finns i den engelska pressreleasen, som går att ladda ner som pdf-dokument (klicka på länken).

 

   
Jag tycker X3 ser bättre ut efter ansiktsltftet. Bra jobbat, BMW!
362
50