Koenigsegg smygvisar nya One:1

Det börjar närma sig premiär för Koenigseggs mest extrema modell någonsin. Nya One:1 ska utmana Bugatti Veyron på allvar – här är den första officiella bilden!

ams-läsaren Magnus Hällborn har ljusat upp Koenigseggs bild så vi kan se fler detaljer. Klicka för att se en större version!

Redan i november 2012 började det rykas om en ny superbil från Koenigsegg – och nu får vi en första smygtitt på nya One:1.

Det handlar om en specialversion av Koenigsegg Agera som uppdaterats med bland annat lägre vikt och högre effekt. Namnet antyder att vikt/effekt-förhållandet blir 1:1. Wall Street Journal uppger att det innebär 1.340 hästkrafter och 1.340 kilo.

Enligt Koenigsegg kommer nya One:1 sätta nya rekord för både 0–200, 0–300 och 0–400 km/h. Med rätt däck ska bilen fixa 450 km/h vilket är betydligt snabbare än Bugatti Veyron.

Officiell premiär för Koenigsegg One:1 blir på Genèvesalongen i mars.

Läs också: Koenigsegg One:1 visas upp i Genève
Läs också: Koenigsegg One:1 ska utmana Bugatti Veyron

Stort tack till Magnus Hällborn för bilden ovan!

Koenigsegg ska bara bygga sex exemplar av nya One:1. Alla uppges redan vara sålda. Priset ligger på 23 miljoner kronor.

Uppdatering 8/2: Nu har vi fått officiella uppgifter om Koenigsegg One:1 – och siffrorna är minst sagt imponerande. Tjänstevikten ligger mycket riktigt på 1.340 kilo, som vi skrev ovan, och effekten är 1.340 hästkrafter. Enligt Koenigsegg bjuder bilen på upp till 600 kilo downforce och en sidoacceleration på 2 g.

Som om inte det vore nog har vi sparat priset till sist. Koenigsegg One:1 kostar 23 miljoner kronor inklusive svensk moms, men exklusive tillval.

Jag är övertygad om att Koenigsegg One:1 blir snabbare än Bugatti Veyron.
1893
67